category label Wist je dat... Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Hoe zit het met je eerste nota?

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author Renee HoesDoor leestijd 2 minuten

Is er een bedrag van je rekening afgeschreven, maar begrijp je niet precies hoe dit bedrag tot stand is gekomen? Of is het bedrag anders dan je had verwacht? Al je vragen over je (eerste) nota vind je in deze blog.

Waar vind ik mijn nota?

Je kunt je nota’s bekijken door in te loggen op Mijn Online.nl. Je kunt inloggen met de bij jou bekende combinatie van gebruikersnaam (online.nl e-mailadres) en wachtwoord. Deze gegevens heb je van ons ontvangen na registratie.

Hoe is mijn nota opgebouwd?

Eenmaal in Mijn Online.nl vind je een overzicht van de nota’s die nog betaald moeten worden of al zijn voldaan. Door op ‘bekijk nota’ te klikken, krijg je de gehele nota te zien. Je kunt een nota downloaden voor je eigen administratie en nota’s via hier ook betalen. Rond de 19e van iedere maand is je nieuwe nota zichtbaar.

Op de nota kun je de volgende onderdelen terugvinden:

Eenmalige kosten
Dit zijn de kosten die we eenmalig in rekening brengen. Vaak staan deze op je eerste nota. Dit kunnen bijvoorbeeld registratievergoeding en installatiekosten zijn.

Abonnementskosten
Onder deze kosten verstaan we de standaardkosten van het gekozen abonnement. De abonnementskosten worden bij vooruitbetaling in rekening gebracht. Wanneer je een extra product besteld, verschijnt dit op de eerstvolgende nota.

Aanvullende pakketten
Maak jij gebruik van een extra zenderpakket als Entertainment HD of een belbundel? Dan staat dit apart op je nota vermeld.

Kortingen
Dit is de korting die je eventueel ontvangt op je abonnement. De actiekorting wordt automatisch verrekend.

Gesprekskosten
De gesprekskosten zijn de kosten die gemaakt zijn voor het gebruik van telefonie. Klik op ‘toon specificatie‘ voor een overzicht van alle gesprekken die gevoerd zijn in de afgelopen periode. Online.nl brengt de gesprekskosten een maand later in rekening. Via online.nl/tarieven bekijk je alle beltarieven.

Meer weten over je nota? Bekijk deze video voor meer informatie

Waarom is de eerste nota hoger?

Ben je een nieuwe abonnee? Dan is je eerste nota vaak wat hoger dan je verwacht. Waarom? Dit komt door mogelijke eenmalige (aansluit)kosten en vooruit betaalde kosten. Je betaalt je abonnement namelijk vooruit, waardoor er op je eerste nota tot maximaal 2 maanden kosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld: als je verbinding actief is geworden op 15 januari, dan betaal je vanaf die dag tot het einde van de maand én de komende maand (februari) vooruit. Je eerste nota is daardoor dus hoger dan normaal.

Vanaf de volgende nota brengen we de abonnementskosten gewoon per maand in rekening.

Meer informatie over je eerste nota vind je hier.