Nacompetitie Eredivisie: deze potjes staan op de planning
Terug naar de blog

Nacompetitie Eredivisie: deze potjes staan op de planning

16/05/2018 Sport

De Eredivisie en Jupiler League zijn afgelopen, maar voor een paar clubs breken de belangrijkste wedstrijden nu pas aan. De nacompetitie is in volle gang en hierin wordt bepaald welke twee teams volgend jaar in de Eredivisie spelen en welke clubs alsnog degraderen of in de Jupiler League blijven. Natuurlijk kun je de nacompetitie maximaal kijken bij Online.nl. Hoog tijd dus voor een update!

Even bijpraten over de nacompetitie

In de nacompetitie nemen clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League (de eerste divisie) het tegen elkaar op. De nacompetitie wordt na de reguliere competitie gespeeld. Er doen twee Eredivisie-clubs aan mee. Dit zijn altijd de clubs die als zestiende en zeventiende zijn geëindigd. Dit jaar zijn dat Roda JC en Sparta. Deze twee clubs doen mee aan de nacompetitie om in de Eredivisie te blijven. Verliezen ze, dan degraderen ze. Erg spannend voor deze twee clubs dus! Clubs uit de Jupiler League doen mee aan de nacompetitie in de hoop te promoveren naar de Eredivisie. De kampioen van de Jupiler League promoveert rechtstreeks en doet dus niet mee. Dit jaar is Jong Ajax de kampioen, maar deze club mag niet promoveren (omdat het dan in dezelfde competitie als Ajax speelt). Daarom promoveert nummer twee Fortuna Sittard rechtstreeks. De Jupiler League-clubs die wél meedoen zijn de vier periodekampioenen en de twee hoogst geplaatste andere clubs. De Jupiler League is opgedeeld in vier periodes en elke periode heeft een eigen kampioen. De deelnemende clubs zijn: FC Emmen, SC Cambuur, MVV, Almere City FC, NEC, De Graafschap, Telstar en FC Dordrecht. Zij strijden dus voor promotie naar de Eredivisie. De nacompetitie heeft een eerste ronde, een halve finale en een finale. In elke ronde worden  twee wedstrijden gespeeld, waarbij de twee tegenstanders elk een keer thuis spelen. De twee clubs uit de Eredivisie kunnen elkaar nooit treffen, dus ook niet in de finale. Er zijn daarom twee finales en ook die gaan dus over twee wedstrijden.

Programma nacompetitie 2017/2018

Inmiddels zitten de halve finales erop: het is dus bekend welke vier clubs de finale spelen! De grote verrassing is toch wel dat Almere City won van Roda JC, dat daardoor degradeert naar de Jupiler League. De finale van de nacompetitie is dus bekend:

 • 17 mei, 20.45 uur: FC Emmen - Sparta Rotterdam
 • 17 mei, 20.45 uur: Almere City - De Graafschap
 • 20 mei, 20.45 uur: Sparta Rotterdam - FC Emmen
 • 20 mei, 20.45 uur: De Graafschap - Almere City

Natúúrlijk kun je met Interactieve TV van Online.nl maximaal naar deze nacompetitiewedstrijden kijken. Je ontvangt immers standaard ESPN 1, 2 en 3: de Eredivisie-kanalen van deze premium zender! De finalewedstrijden zijn absoluut de moeite waard om te kijken. Ze gaan immers om leven en dood voor de clubs. Spektakel, vechtlust en sfeer langs de lijn gegarandeerd: kijken dus!

Nacompetitie Europees voetbal

Wist je dat er nóg een nacompetitie is? Die is voor Europees voetbal. Hier doen FC Utrecht, ADO Den Haag, SC Heerenveen en Vitesse aan mee. In de halve finale zijn ADO Den Haag en SC Heerenveen uitgeschakeld. De finale gaat dus tussen FC Utrecht en Vitesse. De eerste wedstrijd is al gespeeld. Dat was een spectaculaire. Vitesse won die pot met 3-2 van Utrecht dankzij een winnend doelpunt van Goeram Kasjia in blessuretijd. De tweede finalewedstrijd is 19 mei om 20.45 uur in Utrecht. Uiteraard is deze spectaculaire wedstrijd ook bij Online.nl te zien. Aanrader voor de finalepotjes: kijk bij lekker weer via de Canal Digitaal TV App. Hiermee kijk je makkelijk en snel via je smartphone. Ideaal als je van het zonnetje wil genieten, maar ook niets van de wedstrijd wil missen. Handig!

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot