category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Live voetbal kijken: prachtig programma in Eredivisie

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Bijna is ‘ie alweer op de helft: het Eredivisie-seizoen. Bij Online.nl kun je live voetbal kijken van eigen bodem en daarom blikken we vooruit op de zestiende speelronde. En ja, ook deze week staan er volgens Bouke weer een paar prachtige wedstrijden op het programma.

Live voetbal kijken: Heracles – PSV

Oei, oei, oei: na de soevereine seizoensstart is er werk aan de winkel voor PSV. Nadat de Eindhovenaren in De Kuip verloren van een, ik kan niet anders zeggen, ontketend Feyenoord, bedraagt de voorsprong op Ajax nog maar twee punten. En dan moet het aanstaande zaterdag ook nog eens spelen tegen het stugge, tactisch sterke Heracles Almelo.

Ik geef het toe, PSV heeft het thuisvoordeel en is de favoriet. Toch ben ik benieuwd hoe Mark van Bommel, toch een relatief onervaren trainer, omgaat met het eerste beetje tegenslag op eigen bodem. Het is natuurlijk geen schande dat PSV in de poule des doods in de Champions League werd uitgeschakeld, maar puntverlies lijden tegen Heracles is geen optie. Daar moet ik wel aan toevoegen dat PSV zich na de wedstrijd tegen Feyenoord uitstekend herstelde door afgelopen weekend met 6-0 te winnen van Excelsior.

De aftrap is zaterdag om 19.45 en de wedstrijd is te zien op FOX Sports 1. Ik schakel zeker in, want volgens mij wordt het een interessante wedstrijd. Heracles pakt dit jaar veel punten en dat komt mede doordat trainer Frank Wormuth zijn opstelling en tactiek telkens aanpast op de tegenstander. Daar kan PSV dus weleens een harde dobber aan hebben.

Live voetbal kijken: Ajax – De Graafschap

Ook op zondag 16 december kun je live voetbal kijken bij Online.nl. Dan staat onder andere Ajax – De Graafschap op het programma. De aftrap is om 14.30 uur en het is een beladen duel. Vrienden van mij zijn fervent Ajacied en ik heb me weleens laten vertellen dat die soms nog badend in het zweet ’s nachts wakker worden als ze dromen over deze wedstrijd.

Hoe dat kan? In 2016 verspeelde Ajax op de slotdag in de Eredivisie in De Vijverberg de titel door gelijk te spelen tegen De Graafschap. Ik kan me goed voorstellen dat Ajax daarom uit is op revanche. Er moet gewonnen worden, al is het maar om in het spoor van PSV te blijven. De Amsterdammers zijn in vorm en zitten op een roze wolk nu ze overwinteren in de Champions League. In de afgelopen weken rekent Ajax moeiteloos af met tegenstanders in de Eredivisie. Aan De Graafschap zal het toch ook geen kind hebben? Maar ja: dat dachten ze in 2016 ook!

Live voetbal kijken van vrijdag tot en met zondag

Komend weekend kun je van vrijdag tot en met zondag live voetbal kijken. Vrijdag is om 20.00 uur Willem II – ADO Den Haag. Zelf schakel ik zeker in op SC Heerenveen – FC Utrecht, een wedstrijd die zondag om 12.15 uur begint. Alle wedstrijden zijn live te zien op FOX Sports 1, 2 of 3, zenders die stuk voor stuk standaard te zien zijn met Interactieve TV bij Online.nl.

Welke voetbalwedstrijd ga jij dit weekend live kijken?