category label Sport Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips

Alles van de Eredivisie live kijken

Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips author LauraDoor leestijd 5 minuten

Wil je elke spannende wedstrijd van de Eredivisie (live) kijken? Neem dan een abonnement op Internet & TV bij Online.nl.

Eredivisie (live) kijken zonder haperingen, in vlijmscherpe beelden

Over vijf of tien jaar praten we waarschijnlijk nóg over het rare sportjaar 2020. Werkelijk alles wat gepland was, kwam toen op losse schroeven te staan.

In het voorjaar van 2020 kreeg de hele wereld te maken met de dreiging van het coronavirus. Sporttoernooien werden afgelast of uitgesteld, competities kwamen tot een stilstand en in Nederland werd de Eredivisie stilgelegd.

Waar in de zomermaanden veel landen besloten om de nationale competitie af te maken, koos Nederland hier niet voor. Op 12 september ging eindelijk het Eredivisie-seizoen van 2020 – 2021 van start. Met beperkt publiek mochten toeschouwers hun favoriete clubs weer live aanmoedigen.

Toen kwam helaas de gevreesde tweede golf van de pandemie over ons. Wedstrijden gingen zowel bij de mannen als vrouwen nog gewoon door, maar zonder toeschouwers in het stadion. Met deze situatie heb ook jij als sportliefhebber te kampen. Je wil zo graag live de spannendste wedstrijden zien, maar je bent veroordeeld tot je woonkamer.

Is dat eigenlijk wel zo’n probleem? Natuurlijk niet!

Je kunt de stadion sfeer zo goed mogelijk nabootsen als je een abonnement op Internet & TV, of Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) neemt bij Online.nl. Op de zenders FOX Sports 1, 2 en 3 die we je standaard cadeau geven in het Basis HD-pakket, volg je live alle wedstrijden van de Eredivisie, maar ook van de Keuken Kampioen Divisie.

Via de Interactieve TV App bekijk je ze ook nog in haarscherpe kwaliteit op je tablet of je smartphone.

Hoe staan de Eredivisie clubs er nu voor?

Dit Eredivisie seizoen belooft bijzonder spannend te worden, zelfs nu de twaalfde man noodgedwongen thuis zijn wedstrijden moet volgen.

Natuurlijk kan niemand na een wedstrijd of vijf al voorspellen wie er volgend jaar kampioen gaat worden, maar vaak geeft de seizoenstart al een aardige indicatie van de krachtverhoudingen. Dat Ajax in de hoogste regionen te vinden is, zal niemand verbazen.

Hetzelfde geldt uiteraard voor aartsrivalen Feyenoord en PSV. De Eindhovenaren voeren op dit moment de ranglijst aan, maar de onderlinge verschillen zijn minimaal.

PSV heeft exact hetzelfde doelsaldo als de Amsterdammers, maar zij wisten één keer gelijk te spelen, terwijl Ajax er al een verliesbeurt op heeft zitten. Heerenveen wist PSV goed te controleren en FC Groningen zette een streep door de Amsterdamse plannen om ongeslagen verder te gaan.

Vitesse heeft evenveel punten als Ajax, maar een lager doelsaldo. Feyenoord heeft de pech gehad om twee keer gelijk te spelen, maar de achterstand op de kopgroep is klein genoeg om nog te overbruggen.

FC Groningen, momenteel op de zevende plek, moet nog wachten op de topvorm van vedette Arjen Robben.

PSV heeft in de laatste wedstrijd al duidelijk profijt gehad van de routine en klasse van Mario Götze. De wereldkampioen van 2014 heeft alles in zich om het jonge team uit Eindhoven op sleeptouw te nemen.

Welke mooie wedstrijden mag je binnenkort verwachten?

Speelronde 6 en 7 staan binnenkort op het programma en er zijn een aantal wedstrijden waar je echt naar uit kunt kijken.

Wat dacht je van Vitesse – PSV op zondag 25 oktober? De koploper mag op bezoek bij de nummer drie in het GelreDome. Beide teams zullen voor de overwinning gaan, willen ze voorkomen dat Ajax er dat weekend met de buit vandoor gaat.

Ajax zal op 24 oktober afreizen naar Venlo. Hoewel de Limburgers van VVV het helemaal niet slecht doen, is het wel te verwachten dat Ajax de wedstrijd zal beheersen en als overwinnaar terug naar Amsterdam mag gaan. Als Vitesse Ajax voorbij wil streven, zullen ze alles moeten geven.

PSV kan zijn koppositie verstevigen door een van zijn directe concurrenten klop te geven. In Eindhoven hopen de fans op schitterend samenspel van vedettes Mario Götze en Donyell Malen. In de wedstrijd tegen PEC Zwolle bleek een paar keer dat beide spelers elkaar nog niet helemaal begrepen, maar als ze eenmaal op elkaar zijn ingespeeld, heeft PSV een offensieve kracht die je als tegenstander absoluut moet duchten.

Een andere mooie wedstrijd is FC Utrecht – FC Twente. Beide teams zijn ambitieus en bezetten op dit moment respectievelijk de achtste en de vijfde plaats in de ranglijst.

RKC Waalwijk ontvangt op zondag 25 oktober Feyenoord en het lijkt aannemelijk dat de Rotterdammers drie punten aan het duel overhouden, waardoor de druk op Ajax, PSV en Vitesse toeneemt. Omdat de Rotterdammers pas om 18:45 uur hoeven te spelen, zijn ze op de hoogte van de prestaties van hun directe concurrenten, wat ze zeker een voordeel kan opleveren.

In speelronde 7 mag PSV het opnemen tegen het altijd lastige ADO Den Haag en hebben concurrenten Ajax, Feyenoord en Vitesse het op papier iets gemakkelijker. Met een abonnement op Internet & TV van Online.nl volg je elke topwedstrijd uit speelronde 6 van de Eredivisie live van fluitsignaal tot fluitsignaal.

Eredivisie (live) kijken en van meer sportwedstrijden genieten

De tweede golf van de pandemie is in Nederland een feit en de regering zet alles op alles om een tweede volledige lockdown te voorkomen. Voor jou als sportliefhebber betekent dit dat je geen toegang hebt tot voetbalstadions.

Hoe lang dit gaat duren is nu nog niet te voorspellen.

Niet getreurd, want bij Online.nl neem je gewoon een abonnement op Internet & TV en je krijgt alleen al in het Basis HD-pakket meer dan 80 zenders om uit te kiezen. Bij die zenders zitten o.a. FOX Sports 1, 2 en 3, waarop je alle Eredivisiewedstrijden live kunt volgen.

Echt niks missen? Download dan ook de Interactieve TV App voor Android of iOS, waardoor je de mooiste wedstrijden ook op je mobiele apparaten kunt volgen. Profiteer dan gelijk ook van de live wedstrijden uit de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker.

Het jaar 2020 is een vreemd jaar voor sportfans, maar Online.nl doet er alles aan om je toch een zo optimaal mogelijke kijkervaring te garanderen.

Wil je overigens ook genieten van buitenlands voetbal? Neem dan ook ons extra pakket Ziggo Sport Select, Ziggo Sport Totaal of FOX Sports International en zit op het puntje van je stoel bij de Serie A, de Bundesliga of de Premier League.