Live Formule 1 van Portugal kijken
Terug naar de blog

Live Formule 1 van Portugal kijken

09/10/2020 Sport

Fan van autosport? Neem een abonnement bij Online.nl en je kunt op 25 oktober de Formule 1 van Portugal live kijken.

De Formule 1 van Portugal live kijken en van elke minuut genieten

Het is elk jaar weer een verrassing voor liefhebbers van autosport. Welke circuits komen aan bod in het komende Formule 1-jaar? We hadden er ons zo op verheugd. In het Formule 1-seizoen van 2020 zou eindelijk weer het circuit van Zandvoort de topcoureurs en vele duizenden belangstellenden naar ons land lokken.

Helaas ging door de corona-pandemie het feest niet door. Het zag er even naar uit dat 2020 een Grand Prix-loos jaar zou worden. Gelukkig ging het Formule 1 spektakel op 5 juli weer van start.

Een van de Grand Prix wedstrijden van dit seizoen die speciale aandacht verdient, is de Formule 1 van Portugal. Het is voor het eerst sinds 1997 dat de beste coureurs en de snelste wagens weer naar dit Zuid-Europese land afreizen.

De allereerste Grand Prix van Portugal vond plaats in 1951, op het Boavista straatcircuit in Lissabon. In de periode van 1951 tot 1960 vond de Grand Prix van Portugal hier plaats, maar ook op het Monsanto circuit, eveneens in Lissabon.

De legendarische Alain Prost was in die periode de meest succesvolle coureur. Vanaf 1984 tot eind jaren negentig was het circuit van Estoril het decor voor de Formule 1 van Portugal.

De gevaarlijke baan is een aantal keer aangepast, maar toen bleek dat écht goed onderhoud achterwege bleef, besloot de FIA om dit circuit niet meer in het programma op te nemen.

In 2020 krijgt het nieuwe circuit van Portimão aan de Algarve de vuurdoop. Dit circuit heeft een lengte van 4684 meter en kent 15 bochten.

Wil je alle 66 rondes van de Formule 1 van Portugal live kijken? Neem dan een abonnement op Internet & TV of Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) bij Online.nl en kies voor het extra pakket Ziggo Sport Totaal.

Wat gebeurde er tijdens de laatste Formule 1 ritten?

Jij bent ongetwijfeld een echte fan van Formule 1. Zou het dan niet mooi zijn als elke Grand Prix bloedstollend spannend is, omdat alle teams tegen elkaar opgewassen zijn? Dit jaar, en eigenlijk geldt dit voor de voorgaande jaren ook, is er één team dat boven de rest uitsteekt.

Team Mercedes beschikt zonder twijfel over de best presterende F1-wagens. Dat wil niet zeggen dat Mercedes altijd de gedoodverfde winnaar is. Maar met topcoureurs als meervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton en de zeer sterke Valtteri Bottas zit Mercedes sowieso elke Grand Prix bij de favorieten.

De enige die tot nu toe roet in het eten kon gooien was onze eigen Max Verstappen. Zijn Red Bull-wagen met Honda-motor heeft helaas erg veel problemen gekend. Ongetwijfeld heb je Max horen razen en tieren als zijn bolide ondermaats presteerde.

Nu heeft Honda bovendien besloten om na 2021 het Formule 1-strijdperk te verlaten. Red Bull kan naar een nieuwe motorfabrikant op zoek en de kans is groot dat de Red Bull-coureurs te maken krijgen met kinderziektes.

Herinner je de GP van Rusland nog? Hamilton vertrok van pole position, maar had een foutieve proefstart gemaakt, wat hem maar liefst twee keer 5 strafseconden opleverde.

Bottas toonde zich in Sochi oppermachtig en Max Verstappen moest genoegen nemen met een tweede plaats, die ook Hamilton niet in gevaar kon brengen. De bandenwissel van Verstappen in een razendsnelle 1,9 seconden mag met recht de boeken ingaan als een topprestatie. Bij Online.nl geniet je met Ziggo Sport Totaal niet alleen van de spannendste F1-races, maar krijg je ook deskundig commentaar.

Wie zijn de grote kanshebbers bij de Formule 1 van Portugal?

Elke coureur zal zijn eigen favoriete circuits hebben, waar hij vaak bovengemiddeld goed presteert. Dit geldt echter niet voor het Portimão-circuit, waar op 25 oktober de Grand Prix van Portugal plaatsvindt. Niemand van de huidige generatie coureurs heeft meegedaan aan de laatste Formule in Portugal en ook het circuit in de Algarve zal voor alle coureurs als nieuw aanvoelen.

Wie zal de opvolger worden van Damon Hill, die de laatste editie van de GP van Portugal op zijn naam schreef? Het is logisch dat alle ogen gericht zijn op Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, die over de best presterende bolides beschikken en duidelijk hebben gemaakt dat ze tot de beste coureurs van de wereld horen. De enige die de heerschappij van Mercedes kan frustreren is Max Verstappen van Red Bull. Het is te hopen dat hij ditmaal geen last heeft van technische mankementen, zodat we allemaal kunnen genieten van zijn creatieve inhaalacties.

We kunnen de eindfavorieten vaak al zien tijdens de drie trainingsrondes op 23 oktober en de kwalificatierace op 24 oktober. Op 25 oktober, om 14.10 uur, zal de echte GP van Portugal van start gaan. Ben je een van deze dagen niet thuis, maar wil je wel alles live kunnen volgen?

Als je kiest voor het Ziggo Sport Totaal pakket, kijk je via de Canal Digitaal TV App de trainingsrondes en kwalificatieronde ook op je tablet of smartphone.

Hoe kan ik het beste de Formule 1 van Portugal live kijken?

Kies voor Alles-in-1 of Internet & TV bij Online.nl en neem Ziggo Sport Totaal als extra pakket. Zo geniet je het beste van elke Formule 1 wedstrijd in een haarscherpe kwaliteit. Mochten je huisgenoten een ander programma willen zien, dan is dit mogelijk. Ofwel kijken ze op een andere tv, ofwel slaan ze hun programma op in de cloud, om het op een later tijdstip te bekijken.

Via de gratis Canal Digitaal TV App kun je ook de Formule 1 van Portugal live kijken op je tablet of je telefoon. Maak een keuze uit onze app voor iOS of Android. Heb je buiten Formule 1 nog meer sportieve interesses? alle 3 de ESPN kanalen zitten standaard in ons Basis HD-pakket, zodat je kunt genieten van o.a. de Eredivisie. Hou 25 oktober vrij in je agenda en bereid je alvast voor op een Formule 1-race die je van begin tot eind zal boeien.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot