category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

De leukste sportwedstrijden op tv met Pasen

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Het lange Paasweekend staat voor de deur! Altijd lekker, zo’n extra lang weekend. Zeker wanneer er genoeg leuks op tv is. Dit jaar zit je gebakken, want er staan genoeg sportwedstrijden op het programma die je ziet met tv van Online.nl. Van voetbal tot curling, wielrennen en snooker: het komt allemaal voorbij!

De ‘klassieker’ van Duitsland: Bayern München – Borussia Dortmund

In het paasweekend staat er op zaterdag een prachtige kraker op het programma in de Bundesliga. De twee absolute topclubs van Duitsland staan dan tegenover elkaar. Bayern München tegen Borussia Dortmund. Arjen Robben tegen Marco Reus. Roman Weidenfeller tegen Manuel Neueur. Kijken dus. Vanaf 18.30 uur op FOX Sports 4!

Topper in Spanje met Pasen: Sevilla – FC Barcelona

Smaakt het topvoetbal na de Duitse kraker naar meer? Meteen daarna staat er een Spaanse superkraker op het programma: Sevilla – FC Barcelona. Inderdaad, twee kwartfinalisten van de Champions League. Ze nemen het tegen elkaar op in de reguliere Spaanse competitie. Het is een mooie voorbereiding voor de finale van de Copa del Rey op 21 april, want ook dan staan Sevilla en Barca tegen over elkaar. Eerst maar eens kijken wat er zaterdag gebeurt. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is te zien op Ziggo Sport Select HD.

WK Curling met onder andere Nederland – Zuid-Korea

Topsport van een hele andere orde: curling! Deze sympathieke sport organiseert van 31 maart tot en met 8 april het wereldkampioenschap. En ‘wij’ zijn erbij. Nederland speelt op 31 maart zijn eerste wedstrijd. Het neemt het dan op tegen Zuid-Korea. Eurosport doet verslag van het WK, maar het is nog onduidelijk of de wedstrijden van Nederland live te zien zijn. Nederland speelt tot en met vrijdag 6 april elke dag een of twee wedstrijden. Op 1 april kijk je curling vanaf 17.30 uur op Eurosport 2.

Ronde van Vlaanderen

Het is koers! En niet zomaar eentje. Op 1 april wordt de Ronde van Vlaanderen gereden. Absoluut een van de mooiste wielerkoersen van het jaar. Dit jaar wordt ‘ie voor de 101e keer verreden. ‘Tout’ België hoopt op een succes van Phillippe Gilbert, de plaatselijke klassiekerspecialist. Namens Nederland lijkt Niki Terpstra de grote vorm te pakken te hebben. Leuk detail: beide renners rijden voor dezelfde ploeg (Quick-Step). De koers is te zien op Canvas en de uitzending start om 13.00 uur.

Snooker: China Open in Peking

Op Tweede Paasdag is Eurosport de zender ‘to be’ voor Snooker-liefhebbers. Dan start de China Open. Dit is te zien op Eurosport 2 vanaf 12.30 uur. Het is een prestigieuze wedstrijd waar 225.000 pond te winnen is, omgerekend zo’n 257.000 euro. De totale prijzenpot bedraagt een miljoen pond en er doen 64 snookeraars mee. Favorieten bij de bookmakers zijn Ronnie O’Sullivan (als hij wint krijg je voor 1 euro inzet 3.50 terug) en John Higgins (voor 1 euro krijg je 7.00 euro als je op hem inzet).

De wedstrijden zijn allemaal bij tv van Online.nl te zien. Wij schakelen zeker in. Welke wedstrijden ga jij kijken?