Kookprogramma's om een avondje mee in de keuken te staan
Terug naar de blog

Kookprogramma's om een avondje mee in de keuken te staan

16/03/2018 Kijktips

Komen er vrienden eten? De een vindt het heerlijk om een hele middag in de keuken te staan om een verrukkelijk vijfgangendiner op tafel te zetten. De ander geeft de voorkeur aan simpelere maaltijden, of gaat misschien voor kant-en-klaar. Op televisie zijn er de afgelopen jaren heel wat programma’s gemaakt over koken. We zien bakprogramma’s, kookwedstrijden, programma’s over snelle maaltijden en reisprogramma’s over lokaal eten. Voor iedere hobbykok is er wel een programma dat bij hem of haar past. Welk programma past bij jou?

Kookprogramma’s voor makkelijke maaltijden

Het kan spannend zijn om een nieuw recept uit te proberen. Als je gewend bent om iedere avond AGV (aardappels, groeten, vlees) op tafel te zetten, is het best een stap om ineens een Thaise curry in elkaar te flansen. Of misschien zoek je naar inspiratie voor een gezonde maaltijd die snel klaar is? Met deze twee programma’s kun je direct aan de slag in de keuken, zonder dat je over de capaciteiten van een topchef beschikt.

De Makkelijke Maaltijd

In De Makkelijke Maaltijd laten verschillende chefs je dagelijks zien hoe je een snelle, gezonde maaltijd kookt die lekker smaakt én binnen een beperkt budget past. De gerechten komen goed in beeld, zodat de recepten goed te volgen zijn. Ook laten de chefs slimme foefjes in de keuken zien, zoals handige snijtechnieken en manieren om gerechten goed te bewaren. De Makkelijke Maaltijd is elke werkdag om 17:00 uur te zien op 24Kitchen.

Save with Jamie

Een ander topprogramma waarmee ook de minder gevorderde kok wat lekkers kookt is Save with Jamie. In dit kookprogramma bewijst Jamie Oliver dat je door slim in te kopen en handig te koken, minder voedsel verspilt. Jamie kookt in iedere uitzending een nieuw recept dat lekker, snel en betaalbaar is. Save with Jamie is elke doordeweekse dag om 21:00 uur te zien op 24Kitchen.

Kookprogramma’s die er een wedstrijd van maken

We hebben al veel kookwedstrijdprogramma’s zien komen en gaan. Tijdens deze programma’s presenteren deelnemers zo veel verschillende gerechten, dat je vanzelf geïnspireerd raakt om ook de keuken in te gaan. Kandidaten halen vaak alles uit de kast om de meest vernieuwende gerechten te koken. Deze programma’s over kookwedstrijden doen je al snel watertanden voor de buis!

My Kitchen Rules

In My Kitchen Rules moeten deelnemers meer doen dan alleen koken. Aan hen de opdracht om een eenvoudig huis om te toveren tot waardig restaurant. Creëren ze ook nog het beste thema en driegangenmenu? Dan winnen ze! My Kitchen Rules kijk je elke doordeweekse dag om 16:30 op Net 5.

24Kitchen Food Truck Challenge

Ook 24Kitchen Food Truck Challenge is een spannende kookwedstrijd. In dit programma staan, onder andere, tv-chef Miljouschka en het bekende Worsten van Babel-trio, in een hippe food truck achter het fornuis. Drie food truck-teams strijden tijdens het Nederlandse festivalseizoen om de titel Beste Festival Food. Momenteel zijn de herhalingen van 24Kitchen Food Truck Challenge te zien op 24Kitchen.

Kookprogramma’s die je meenemen op reis

Een nieuwe streek, een nieuwe keuken. Voor vernieuwende kookinspiratie zetten sommige programma’s een stapje (of flinke stap) over de grens. Met deze drie programma’s blaas je zó een frisse wind door je keuken!

Koken met Van Boven

In Koken met Van Boven trekt Yvette van Boven er vaak op uit om bij boeren en tuinders de mooiste biologische ingrediënten te verzamelen. Ook gaat ze de natuur in om nieuwe inspiratie op te doen. Bewapend met zowel traditionele als minder bekende ingrediënten kookt Yvette heerlijke, spannende maaltijden waarvan je maag spontaan begint te rommelen. Koken met Van Boven: iedere maandag om 20:25 te zien op NPO 2.

Miljuschka’s Street Food Vietnam

Miljuschka reist in Miljuschka’s Street Food Vietnam af naar, je raadt het al, Vietnam. Tijdens haar ontdekkingsreis door dit veelzijdige land ontdekt ze alle ins en outs van het eten dat je op straat kunt kopen. Wat dit programma extra leuk maakt, is dat ze aan het einde van iedere aflevering een passend gerecht kookt, dat jij thuis ook kunt maken. Pas je wel op met alle pepers en hete specerijen? De herhalingen van Miljuschka’s Street Food Vietnam zijn momenteel te zien op 24Kitchen.

Grenzeloos Koken

Ook Grenzeloos Koken brengt de buitenlandse keuken naar Nederland. In dit programma ontdekt een team van vijf chefs verschillende landen en keukens met nieuwe smaken. Ze proeven er op los en vormen authentieke maaltijden om tot een goed recept dat jij thuis zelf kunt maken. Bij het zien van deze programma’s merk je al snel dat jouw kookkunsten tot veel verder dan de Hollandse pot reiken. Grenzeloos Koken: elke doordeweekse dag om 18:05 te zien op 24Kitchen.

Nóg meer kookprogramma’s kijken bij Online.nl?

Dit was maar een kleine greep uit alle kookprogramma’s die er bestaan. Sommige programma’s gaan binnenkort weer van start met een nieuw seizoen en er komen af en toe weer nieuwe programma’s bij. Een ding is zeker: voor iedere kok of kokkin, beginnend of ervaren, is er een passend kookprogramma. Je kijkt deze programma’s met tv van Online.nl of je kijkt ze terug via TV Gemist. Uit welk kookprogramma haal jij keukeninspiratie?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot