category label Kijktips Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Kinderseries: bij deze zenders moet je zijn!

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author WietekeDoor leestijd 3 minuten

Kijk je graag samen met je kinderen een aflevering van Pingu, Woezel & Pip, Freeks Wilde Wereld of SpongeBob Squarepants? Om de keuze gemakkelijker te maken, zetten we de leukste kinderseries én -zenders voor je kids (en jezelf!) op een rijtje!

NPO 3: Overdag in het teken van kinderseries

Op NPO 3 zie je overdag de leukste kinderseries. Tot ongeveer 19.00 uur staat de zender in het teken van kinderen en jongeren met informatieve en leuke programma’s. ’s Ochtends opstaan met de leukste kinderseries voor de allerkleinsten, met bijvoorbeeld Pingu (‘Noot, noot!’), Bumba, Woezel & Pip en Sesamstraat. Stuk voor stuk programma’s die menig papa en mama stiekem ook hartstikke leuk vindt!

In de middag zijn de programma’s meer geschikt voor de wat oudere kinderen. Dan komt het altijd leuke SpangaS bijvoorbeeld voorbij en ga je in Freeks Wilde Wereld samen met de heerlijk enthousiaste avonturier Freek Vonk de jungle in. Ook Het Klokhuis is nog altijd een van de beste kinderseries van de NPO.

Ook in het weekend zitten je kinderen (en jij) goed bij NPO3. Dan is er bij Z@ppbios elke zaterdag- en zondagmiddag een leuke kinderfilm te zien. Perfect voor die regenachtige middagen!

NPO 3 zie je bij Online.nl op kanaal 3.

NPO Z@pp Xtra: perfecte afwisseling met NPO 3!

Op NPO Z@pp Xtra zie je ook kinderseries van Z@pp en Z@ppelin. Wanneer er op NPO 3 een uitzending voor jonge kinderen is, zie je op Z@pp Xtra een uitzending voor wat oudere kinderen en andersom. Zo is er voor jouw zoon of dochtertje altijd iets te zien!

NPO Z@pp Xtra zie je bij Online.nl op kanaal 57.

Nickelodeon: altijd wat leuks te zien

Nickelodeon is dé zender voor kids! Met alle favorieten van Nickelodeon: SpongeBob Squarepants (natuurlijk met zijn beste maatje Patrick), Avatar, Winx Club, Dora en nog veel meer! De hele dag door zie je op Nickelodeon leuke tekenfilmseries, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.

Nickelodeon zie je bij Online.nl op kanaal 20.

Verras je kids met nog meer kijkplezier

Wil je jouw kinderen graag iets extra’s bieden? Kies dan voor het Entertainment HD-pakket! Dan krijg je nog meer zenders, met maar liefst zeven extra zenders vol leuke kinderseries.

Zo heb je JimJam, Pebble TV en Duck TV voor de allerkleinsten, NickToons en RTL Telekids voor wat oudere kinderen en Cartoon Network en Boomerang welke leuk zijn voor het hele gezin!

Ook kun je met Interactieve TV van Online.nl gemakkelijk een leuke familiefilm uitzoeken in de Video-on-Demand videotheek. Wat dacht je van Cars 3, Trolls of de nieuwste Verschikkelijke Ikke film?

Gemakkelijk opnemen

Overdag komen de meeste programma’s voor kinderen op tv, maar je bent dan natuurlijk niet altijd thuis. Is je kleintje helemaal dol op die ene serie? Neem hem dan op! Dan kunnen jullie de serie gezellig samen terugkijken. Het opnemen van een programma is heel gemakkelijk en je kunt zelfs met één druk op de knop de hele serie opnemen!

Serie opnemen via de tv

 1. Zoek het programma op in de tv-gids.
 2. Druk op de rode knop.
 3. Selecteer of je de aflevering of de hele serie wilt opnemen.

Serie opnemen via de Interactieve TV App

 1. Open de app.
 2. Zoek het programma op in de tv-gids.
 3. Druk op de cirkel naar het programma.
 4. Selecteer of je de aflevering of de hele serie wilt opnemen/

Zo zet je het kinderslot erop

Er is van alles op tv te zien, voor jong én oud. Niet alles is geschikt voor kinderen en daarom kan het handig (en veilig) zijn om een kinderslot in te stellen. Zo blokkeer je niet alleen bepaalde zenders, maar ook items uit de Films & Series-videotheek. Hierbij kun je ook een minimumleeftijd instellen. Je doet dit gemakkelijk via de Interactieve TV App.

Kinderslot instellen

 1. Ga naar Instellingen.
 2. Kies ‘Ouderlijk toezicht’.
 3. Kies ‘Ouderlijk toezicht activeren’.
 4. Stel een minimumleeftijd in (standaard op 16 jaar).

Welke kinderseries kijk jij het liefst met je kinderen?