category label Kijktips Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

De leukste kijktips op BBC First, One en Two

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author Renee HoesDoor leestijd 4 minuten

Van spannende voetbalwedstrijden tot succesvolle detectiveseries en romantische komedies: BBC heeft de ideale zenders om je geen moment meer te vervelen. Op BBC First, BBC One en BBC Two kijk je naar de beste Britse programma’s, series en films. Leuk om onze Nederlandse televisiezenders mee af te wisselen. Benieuwd wat je deze maand kunt zien? Dit zijn de leukste kijktips voor de komende tijd.

BBC kijken bij Online.nl

Toe aan nieuwe series en programma’s? In het Basis HD-pakket van Online.nl vind je BBC First, One en Two en laten ze daar nou de beste Britse programma’s, series en films uitzenden. Van oude maar gouden programma’s als Downton Abbey tot de oudste Britse voetbalcompetitie als The FA Cup: er is voor ieder wat wils. Houd je meer van entertainment? Check dan ons Entertainment HD-pakket. Met dit pakket kun je namelijk ook naar BBC Entertainment kijken.

Je kijkt BBC First op kanaal 69, BBC One op kanaal 67 en BBC Two op kanaal 68 via je televisie of de Canal Digitaal TV App. BBC Entertainment vind je op kanaal 70.

De leukste kijktips op BBC

De komende tijd is er een heleboel te zien op BBC. Hierdoor hoef jij je thuis geen moment te vervelen en is er altijd wel iets leuks op tv. En dat 24 uur per dag. Van de spannende wedstrijd Newcastle United – Manchester City tot 50 jaar Glastonbury festival en nieuwe afleveringen van het populaire Midsomer Murders. Ben je benieuwd wat je allemaal kunt verwachten? Hieronder lichten wij een aantal kijktips uit die je zeker niet wilt missen.

The Glastonbury specials

Het weekend van 26 tot en met 28 juni worden er in de avonduren allerlei specials over het Glastonbury festival uitgezonden. Het festival bestaat 50 jaar en dat wordt dit jaar door de Corona-omstandigheden via de beeldbuis gevierd. Op vrijdag 26 juni kun je bijvoorbeeld om 23:00 uur kijken naar de headliner van 2011: Beyonce. Waarna het volledige festival van 2019 wordt uitgezonden. Op zaterdag kijk je naar een special waarin highlights van de afgelopen 50 jaar worden besproken. Denk aan het optreden van Bruce Springsteen in 2009, Coldplay in 2000 en Dizzee Rascal’s Pyramid die samen met Florence and the Machine optrad in 2010.

Kijk vanaf 26 juni tot en met 28 juni in de avonduren naar de Glastonbury specials op BBC Two.  

This Beautiful Fantastic

Op zondag 28 juni kun je om 16:00 uur kijken naar de film This Beautiful Fantastic. De film gaat over de dwangmatig nette bibliothecaresse Bella die een hekel heeft aan planten. Dus verwaarloost ze haar tuin, tot onvrede van haar huisbaas, die haar uit huis dreigt te zetten als ze de boel niet opknapt. Een nogal zoet sprookje, dat wat sfeer betreft een beetje aan Amélie doet denken. De personages zijn perfect uitgekozen. Denk aan een tuin minnende, knorrige buurman, een getalenteerde kok en een charmante, verstrooide uitvinder. Een leuke komedie om te kijken met het hele gezin.

Kijk op 28 juni om 16:00 uur naar This Beautiful Fantastic op BBC Two.

Midsomer Murders

Midsomer Murders is een Britse detectiveserie die al sinds 23 maart 1997 succesvol draait. De eerste afleveringen zijn gebaseerd op de boeken van Caroline Graham. Daarna werd gebruikgemaakt van originele scripts. Die bleken net zo goed, want bijna 300 gruwelijke moorden verder is de serie nog steeds razend populair. Op BBC First kun je elke dag kijken naar de detective. Elke aflevering bestaat uit twee delen van een uur. In het weekend worden er zelfs dubbele afleveringen uitgezonden. Dat betekent dubbel feest!

Kijk elke dag vanaf 17:00 uur, 18:00 uur of 19:00 uur naar Midsomer Murders op BBC First.  

Newcastle United versus Manchester City

Op BBC One kijk je op zondag 28 juni naar de ‘Match of the Day Live: The FA Cup’. Het belangrijkste en oudste Engelse voetbalbekertoernooi. Newcastle United speelt tegen Manchester City. Gary Lineker presenteert alle actie vanaf de zesde ronde in St James ‘Park. Dit is Newcastle’s eerste optreden in deze fase in 14 jaar, maar ze zijn ongeslagen in hun laatste twee wedstrijden tegen de Citizens hier in de Premier League. We zullen zien hoe ze het zullen opnemen tegen de bekerhouders van Pep Guardiola zonder de steun van hun luidruchtige thuisondersteuning.

Kijk op 28 juni om 19:10 uur naar The FA Cup op BBC One.

Downton Abbey

Downton Abbey is een van de meest succesvolle televisieseries ooit. Zo won de serie 3 Golden Globes, 15 Emmy’s en 69 Emmy-nominaties. In 2014 stopte het kostuumdrama na zes seizoenen, maar ze zijn terug bij BBC First. De seizoenen worden op meerdere tijdstippen opnieuw uitgezonden, zodat je meteen kunt instapen waar je was gebleven. Ben je even kwijt waar het ook alweer over gaat? Het is een grappige serie die zicht afspeelt in het fictieve Downton Abbey, het statige huis van de graaf en gravin van Grantham. In de serie volg je de levens van de aristocratische familie Crawley en hun bedienden in de vroege regeerperiode van Koning George V.

Kijk dagelijks naar Downton Abbey op BBC First.

Veel kijkplezier!