category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Voorbeschouwing Johan Cruijff Schaal 2018: eerste krachtmeting topploegen

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Zaterdag 4 augustus is het zover: de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hét startschot voor het nieuwe voetbalseizoen. Bij onze Bouke, voetballiefhebber pur sang, staat 4 augustus 18.00 uur daarom met rood omcirkeld in zijn agenda. In deze blog blikt hij vooruit op de wedstrijd tussen de landskampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen.

Als voetballiefhebber is 2018 voor mij tot nu toe een heerlijk jaar. Na het WK Voetbal begonnen al snel de voorrondes voor de Champions League en Europa League. En toch… is het seizoen nog niet écht begonnen. Dat gebeurt zaterdag, met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De traditionele seizoensopener is een wedstrijd waar ik erg naar uitkijk, want het is de eerste krachtmeting tussen twee titelfavorieten voor dit jaar: PSV (landskampioen van 2017-2018) en Feyenoord (bekerwinnaar van 2018).

Zet PSV zegereeks in Johan Cruijff Schaal 2018 voort?

PSV verloor sinds 2008 geen een keer als het meespeelde in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Wat mij betreft zijn zij dit jaar de favoriet. Veel sterke spelers van vorig jaar blijven vooralsnog ‘gewoon’ bij PSV. Hirving Lozano geeft aan voorlopig bij PSV te blijven. Daarnaast zijn er voor achterin drie versterkingen gekomen in de vorm van Denzel Dumfries, Angeliño en Nick Viergever, die dit jaar zomaar vaste waardes kunnen worden. Hiermee is denk ik vooral het verlies van Joshua Brenet al opgevangen. Dat is het vertrek van Marco van Ginkel (die vorig jaar gehuurd werd van Chelsea) nog niet, maar met spelers als Jorrit Hendrix heeft PSV op het middenveld in mijn ogen genoeg kwaliteit om zaterdag te winnen van Feyenoord.

Maakt Feyenoord een bliksemstart?

Ik verwacht dat Feyenoord het zaterdag lastig krijgt. Niet alleen omdat ze ‘uit’ spelen, ook omdat PSV op dit moment denk ik een sterkere selectie heeft. Mooi nieuws is dat Jordy Clasie dit jaar op huurbasis voor Feyenoord uitkomt. In 2015 vertrok hij naar Southampton, nu keert hij terug naar zijn oude nest. Een andere versterking op het middenveld krijgt Feyenoord in de vorm van Yassin Ayoub, die transfervrij overkwam van FC Utrecht. Dit vind ik een dynamische speler die er denk ik voor kan zorgen dat Feyenoord in een hoger tempo gaat voetballen. Wellicht dat hij de leegte die Karim El Ahmadi achterlaat kan opvullen.

Mocht dat zo zijn, dan begint Feyenoord ongeveer met net zo’n sterk team aan het nieuwe voetbalseizoen als dat het vorig jaar eindigde. Nikolai Jørgensen is nog altijd de spits van Feyenoord en ook Robin van Persie plakt er nog een jaartje in Rotterdam aan vast. Omdat Tonny Vilhena, Jens Toornstra en Steven Berghuis ook lijken te blijven, kan je gerust zeggen dat Feyenoord met een ervaren en getalenteerde ploeg aan het jaar begint. Zit er dan tóch een stunt in?

Johan Cruijff Schaal 2018 kijken: tijdstip en zenders

De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal wordt zaterdag 4 augustus 2018 gespeeld. Tijdstip van aanvang is 18.00 uur. Kortom: ouderwets het bord op schoot, lekker! Met Interactieve TV bij Online.nl kun je de wedstrijd sowieso zien, want hij wordt uitgezonden op FOX Sports 1. Bij Online.nl zitten de drie Eredivisie-zenders van FOX, FOX Sports 1, 2 en 3, standaard in het basispakket. Heb je nog geen tv van Online.nl? Dan is dat een mooie reden om over te stappen. De voorbeschouwing begint om 17.00 uur en na de wedstrijd is er de nabeschouwing en prijsuitreiking.

Ik verwacht dat PSV de wedstrijd met 2-1 zal winnen. Wat denk jij dat het wordt?