Internet vergelijken, zo doe je dat
Terug naar de blog

Internet vergelijken, zo doe je dat

26/03/2019 Wist je dat...

Stel: je bent op zoek naar een (nieuwe) internetaanbieder. Het grote aantal aanbieders waar je tussen kunt kiezen vergt wel wat onderzoek. Na een grondige zoektocht naar de verschillen tussen al deze aanbieders zit je eigenlijk met meer vragen dan ervoor. Daarom zetten wij voor je op een rij waar je op moet letten. Internet (en tv) vergelijken, zo doe je dat!

Internet vergelijken

Ga je internet vergelijken, dan kun je op verschillende punten letten. Natuurlijk is er de prijs die kan verschillen per aanbieder. Ook kunnen er bepaalde acties lopen waardoor je korting ontvangt. En welk product koop je eigenlijk? Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden.

De prijs

Wat ga je maandelijks betalen? Dit is een vast bedrag dat maandelijks van je rekening wordt afgeschreven. Sommige aanbieders geven korting over een bepaalde periode, bijvoorbeeld de eerste drie maanden met 20% korting.

De pakketsnelheid

De pakketsnelheid is de internetsnelheid waarmee je kunt up- en downloaden. Denk hierbij aan de snelheid van het ‘bufferen’ tijdens streamen, maar ook het downloaden van video’s en het versturen van bestanden. De snelheid zal ergens liggen tussen de 20 en 100 Mb downloaden en tussen de 2 en 30 Mb uploaden. Download, stream en verstuur je vaak, dan wil je een zo hoog mogelijke pakketsnelheid. De snelheid van jouw internet is afhankelijk van de afstand tussen jouw huis en de wijkcentrale.

De duur van het contract

Ook moet je letten op de duur van het contract. Loopt je contract twee jaar lang, dan zal de prijs vaak lager liggen dan bij een contract van maar één jaar. Ga je binnenkort verhuizen of samenwonen? Dan is het verstandig om eerst uit te zoeken hoelang je contract loopt en of je het abonnement mee kunt verhuizen.

De service

Heel belangrijk, hoe is de service van je nieuwe internetaanbieder? Lukt het niet met het installeren van je modem, dan wil je natuurlijk wel hulp ontvangen van je provider. Of misschien heb je niet de snelheid die je had verwacht, terwijl je wel een hoge pakketsnelheid hebt. Ook dan verwacht je hulp vanuit professionele hoek. Ga je internet vergelijken, stuur dan bijvoorbeeld eens een berichtje om vragen te stellen.

De levertijd

Ben je net verhuisd en wil je internet aanvragen, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk online zijn. Het kan zijn dat je een paar weken moet wachten totdat het internet op jouw adres is aangesloten. Daarom is het handig om uit te zoeken of je het contract van de vorige bewoner kunt overnemen. Of je kunt proberen ruim vóór je verhuizing al internet aan te vragen. Tabel_internet_vergelijken_Online.nl

Internet en tv vergelijken

Vaak kun je een combinatiepakket voor internet, tv en bellen aanschaffen. Wel zo handig, want zo heb je al je producten overzichtelijk bij elkaar. En dat is vaak nog goedkoper ook!  Bij het vergelijken van je tv-pakket let je, naast bovenstaande punten, ook op de zenderpakketten die worden aangeboden. Kijk jij veel sport? Dan wil je vast ESPN Eredivisie en Ziggo Sport Totaal in je pakket ontvangen. Kinderen in huis die graag tekenfilms kijken? Dan is een pakket met veel kinderzenders een aanrader.

Bij Online.nl zit je goed

Ben jij internet (en tv) aan het vergelijken, dan zal je merken dat Online.nl qua prijs/kwaliteitverhouding het hoogst scoort. Met Internet van Online.nl zit je goed, want je geniet van maximaal 100 Mb/s up- én downloadsnelheid. Kies je voor glasvezel, dan kun je zelfs 200 Mb/s kiezen. Razendsnel internet dus. Je ontvangt het betrouwbare netwerk van KPN, samen met een draadloos wifi-modem. Je kunt je modem zelf eenvoudig installeren. Lukt dit niet? Dan helpt de klantenservice je graag op weg. Ook voor televisie kijken zit je goed bij Online.nl. Interactieve TV bij Online.nl is compleet en te kijken op je televisie, laptop, tablet en smartphone. Je kunt pauzeren en naar TV Gemist kijken. Ben je sportfan? In het basispakket kijk je naar alle drie de zenders van ESPN en voor slechts € 13,95 per maand extra geniet je ook van Ziggo Sport Totaal! Via de Canal Digitaal TV App beheer jij je account en kijk je – uiteraard – ook naar je favoriete programma’s.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot