Internationale Vrouwendag: films met krachtige vrouwen
Terug naar de blog

Internationale Vrouwendag: films met krachtige vrouwen

08/03/2018 Kijktips
Vandaag is het Internationale Vrouwendag! Ieder jaar staan we op deze dag, 8 maart, stil bij vrouwenrechten. Wij willen graag alle krachtige vrouwen ter wereld eren. Vrouwelijke krachtpatsers, carrièretijgers aan de top, vrouwen met ongekend doorzettingsvermogen en vrouwen die verandering teweegbrengen. Daarom zetten wij vijf films op een rij met een sterke vrouw in de hoofdrol.

Frida

Frida was een Mexicaanse surrealistische schilderes. Ondanks haar gedeeltelijk verminkte lichaam en de nasleep van een pijnlijk tramongeluk, lukt het haar als schilderes door te breken. Frida was eens sterke vrouw, die wist wat zij wilde en nergens voor terugdeinsde. Het leven van Frida Kahlo wordt in deze film uit 2002 op kunstzinnige wijze verteld. Salma Hayek speelt de hoofdrol en weet precies hoe ze de oh zo bekende gezichtsuitdrukking van Frida moet imiteren.

Queen of Katwe

Deze prachtige film vertelt het waargebeurde verhaal van Phiona, een jong meisje uit Oeganda. In de sloppenwijken waar Phiona opgroeit, is het niet de normaalste zaak van de wereld om naar school te gaan of om intellectueel bezig te zijn. Toch leert Phiona schaken. En ze heeft talent! Ondanks alle tegenslagen kiest ze ervoor haar grote droom na te streven: internationaal schaakkampioen worden. Queen of Katwe is een verhaal over kracht, vertrouwen en doorzettingsvermogen. Of, zoals het motto van deze film luidt, de omvang van je dromen moet altijd groter zijn dan je capaciteit om ze na te streven.

Lara Croft: Tomb Raider

Deze gouden oude bewijst dat sterke vrouwen ook sexy kunnen zijn. In 2001 ging Lara Croft: Tomb Raider in première. Wereldnieuws was het. De film is gebaseerd op het gelijknamige computerspel en Angelina Jolie nam de hoofdrol op zich. Met volle overgave vertolkte zij de wereldberoemde gameheldin: Lara Croft. Het verhaal draait om Lara, die eeuwenoude kunstwerken van de vijand probeert te redden. Voor alle Tomb Raider-fans is er goed nieuws. Op 15 maart 2018 gaat de nieuwste Tomb Raider-film in première!

The Rosa Parks Story

Rosa Parks was een Amerikaanse burgerrechtenactiviste. In 1955 weigerde zij haar plek in de bus af te staan voor een blanke medepassagier. Volgens de wet in Alabama in die tijd, dienden passagiers uit het ‘zwarte’ gedeelte hun plaats af te staan zodra het ‘witte’ gedeelte vol was. Rosa werd gearresteerd. Deze verzetsdaad heeft haar wereldberoemd gemaakt. Uiteindelijk is de scheiding tussen blanken en zwarten ongrondwettig verklaard dankzij de beweging die ontstond door Rosa Parks. In The Rosa Park Story wordt haar verhaal verteld en is te zien wat een krachtige vrouw Rosa was.

G.I. Jane

In G.I. Jane speelt Demi Moore marinier Jordan die vastbesloten is om zich als eerste vrouw bij de Navy SEAL te voegen. Slechts 40% van de mannelijke mariniers haalt het tot deze speciale eenheid. Ondanks dat de kansen er voor Jordan niet gunstig uitzien, traint ze zich kapot en geeft ze niet op. Ze scheert zelfs haar hoofd kaal. Een echte doorzetter dus. En wat is ze fit en oersterk! De extreem zware trainingen komen veel mariniers duur te staan, maar Jordan zet door. Een film over een vrouw die haar ambities nastreeft en zich niet laat terugfluiten.

Wat is Internationale Vrouwendag?

Vrouwendag werd voor het eerst internationaal gevierd in 1910. Deze dag stond toen in het teken van het demonstreren voor het vrouwenkiesrecht. Tegenwoordig staan bij Vrouwendag het arbeids- en kiesrecht van de vrouw centraal. Ook gendergelijkheid in onderwijs, gezondheid en werk is een terugkerend thema op 8 maart. Happy Internationale Vrouwendag! Dit was nog maar een kleine greep uit alle films met een sterke vrouw in de hoofdrol. Wat is jouw favoriet? Kijk bij Video on Demand of jouw film erbij zit en huur ‘m vandaag nog!

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot