Goedkoop internet: waar moet je op letten?
Terug naar de blog

Goedkoop internet: waar moet je op letten?

02/04/2019 Wist je dat...
Ben je op zoek naar goedkoop internet dat ook snel is? Natuurlijk! Iedereen wil zo snel mogelijk internet. De internetsnelheid hangt van veel af, maar ook wie jij als gebruiker bent: ben je alleen of een huishouden met meerdere online gamers? Misschien is dat goedkoopste abonnement juist de perfecte mix. We leggen het je uit.

Is goedkoop internet ook snel?

De internetsnelheid hangt allereerst van je pakket af. Een goedkoper pakket met minder Mb/s is vanzelfsprekend minder snel dan een abonnement met meer Mb/s, maar afhankelijk van je huishouden kan dit meer dan voldoende zijn. Ook verschilt het per adres hoe het internet is aangelegd, zoals ADSL, kabel of glasvezel. Je kan met deze gratis speedtest testen wat de maximale internetsnelheid op jouw adres is.

Waar moet ik op letten?

De goedkoopste deal is niet altijd ‘de beste deal’ voor jou, dit hangt namelijk af van wie jij als gebruiker bent. Als je als alleenstaande alleen interactieve tv kijkt en internet voor nieuws en mail gebruikt, dan verbruik je aanzienlijk minder dan een huishouden met meerdere interactieve tv-aansluitingen, online gamers en zwaar downloadgebruik. In dat geval is het goedkoopste internet waarschijnlijk niet de beste oplossing en wil je juist de snelste verbinding. Daarnaast is het type abonnement van belang: in verhouding is het namelijk voordeliger als je tv, internet en bellen in één hebt, dan wanneer je deze afzonderlijk bij verschillende providers bestelt. Verder is het goed te letten op de contractduur, bijkomende aansluitingskosten, service en de levertijd. We hebben op een rijtje gezet waar je op moet letten bij internet vergelijken of bekijk de alles-in-1 vergelijkingen per provider.

Hoe vind ik de beste deal voor mij?

Als je weet dat je huishouden qua internet verbruik een klein- of grootgebruiker is, dan kun je op zoek naar de beste deal voor jou. Dat hoeft niet altijd het pakket met de laagste prijs te zijn, want naast goedkoop internet profiteer je per aanbieder van verschillende extra’s, zoals bij tv. Zo ontvang je bij Online.nl standaard ESPN, ESPN 2 en ESPN 3 in je Basis tv-pakket, waardoor je als voetballiefhebber geen moment van de Eredivisie hoeft te missen. Mocht je dit bij een andere provider moeten bijbestellen, dan scheelt dit ook in je maandelijkse kosten. Bekijk de abonnementen van Online.nl om te zien hoeveel jij kunt besparen. Kies de snelheid die bij jou past en wij regelen de overstap voor je. Overstappen was nog nooit zo makkelijk!

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot