category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Feyenoord – PSV: kijk de topper gratis bij Online.nl

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Zondag staat een van dé topwedstrijden uit de Eredivisie op het programma: Feyenoord – PSV. Hoewel de achterstand van Feyenoord op de landskampioen groot is, heeft de wedstrijd alle ingrediënten in huis voor een echte topper. Bouke zoekt uit waarom.

Alles over Feyenoord – PSV

Feyenoord – PSV wordt gespeeld op zondag 2 december. De aftrap is om 14.30 uur en de wedstrijd is te zien op FOX Sports 1. Dit is een van de drie FOX Sports-zenders die bij Online.nl standaard in het basispakket zit. Als je Interactieve TV bij Online.nl hebt, kun je deze Eredivisie-wedstrijd dus live kijken! Wist je dat dit ook via onze TV App kan? Zo kijk je de wedstrijd ook live als je niet in de buurt van je tv bent.

Ontsnapt Feyenoord uit niemandsland?

Feyenoord pakte met de Johan Cruijff Schaal de eerste prijs van het seizoen. Toch is het wat mij betreft nog alles behalve het seizoen van de Rotterdammers. Ja, ook ik weet dat Feyenoord derde staat. Maar nee, dat is voor Het Legioen natuurlijk niet genoeg. De achterstand op koploper PSV en nummer twee Ajax is groot. Te groot, met dertien punten (maar een wedstrijd minder gespeeld).

Feyenoord moet zondag daarom hard aan de bak. Dit om te voorkomen dat het in een soort niemandsland beland. Met acht punten achterstand op Ajax en drie punten voorsprong op Heracles (en die wedstrijd minder) begint het daar wel steeds meer op te lijken. Wil Feyenoord het seizoen glans gaan geven, dan moet er denk ik maar één ding gebeuren: winnen van PSV. Op die manier kan het, virtueel, op zeven punten van PSV komen. Als het de afgelaste wedstrijd VVV-Venlo tenminste ook wint.

Dat winnen tegen PSV wordt al lastig zat en ik ben benieuwd naar het strijdplan van Giovanni van Bronckhorst. Staat Jordy Clasie opnieuw in de basis? Of wordt ‘ie nu toch gepasseerd ten faveure van Yassin Ayoub omdat hij nog niet zijn oude niveau haalt? En blijft Justin Bijlow onder de lat staan, of gaat routinier Kenneth Vermeer laten zien hoe het moet? Ik zou het wel weten: geef de twee wisselspelers een kans! Maar toch verwacht ik dat Van Bronckhorst geen rigoureuze wijzigingen zal doorvoeren.

Behoudt PSV na Feyenoord – PSV zijn riante voorsprong?

Tja, PSV. Wat de Eindhovenaren in de Eredivisie doen, laat alle voorspellingen verbleken. Met toppers als Steven Bergwijn, topscorer Luuk de Jong en Hirving Lozano heeft PSV voorin genoeg kwaliteit. De ploeg scoort makkelijk en is achterin maar moeilijk te verslaan. Het zorgde ervoor dat Mark van Bommel een record pakte. Niet eerder won een trainer zijn eerste dertien Eredivisie-wedstrijden op rij. Het vorige record? Die pakt hij af van Morton Olson, die met Ajax in 1997 ook een bliksemstart maakte door elf wedstrijden op rij te winnen. Ajax werd dat seizoen kampioen, gaat PSV dat dit jaar ook lukken?

Het fijne voor PSV is dat het min of meer vrij kan spelen. Een foutje maken mag, want de marge op Ajax is vijf punten. Dat betekent dat er niet veel druk is op PSV. De enige vraag die dat volgens mij oplevert: zorgt dat ervoor dat PSV beter gaat spelen, of juist minder oplettend wordt? Ik verwacht dat we daar zondag antwoord op krijgen. Het wordt namelijk de eerste topwedstrijd van PSV dat de ploeg ‘uit’ speelt. Nota bene in De Kuip. Ik ben heel benieuwd hoe PSV zich dan houdt!

Ik voorspel dat PSV punten gaat morsen, wat denk jij?