category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Feyenoord – Ajax: alles over de Klassieker!

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author Rosa VeldhuisDoor leestijd 3 minuten

De Eredivisie is vorig weekeinde weer in alle hevigheid losgebarsten. En komende speelronde worden alle voetbalvolgers in Nederland écht op hun wenken bediend. Feyenoord – Ajax in De Kuip, hét affiche van het jaar. Gratis te zien bij Online.nl, via zowel Interactieve TV als de Online.nl TV App. Bouke blikt vooruit op misschien wel de mooiste (en meest beladen) wedstrijd van het jaar.

Feyenoord – Ajax: Kan Ajax opnieuw toeslaan in De Kuip?

De fans van Feyenoord kijken altijd reikhalzend uit naar het bezoek van de aartsrivaal, maar gaan regelmatig chagrijnig weer naar huis. Schrijven de Rotterdammers komende zondag wel de eerste driepunter bij sinds januari 2012? Ik heb daar zo mijn twijfels over.

Door het enthousiasme van het publiek wordt Feyenoord ongetwijfeld naar voren gejaagd. En daar ligt juist de grootste kans voor Ajax. Voetballend zijn de Amsterdammers in principe al de bovenliggende partij. En een vroeg druk zettend Feyenoord biedt Ajax alle mogelijkheden in de tegenaanval.

Met de creativiteit van Hakim Ziyech en Dusan Tadic moeten de Amsterdammers voldoende gaatjes in de Rotterdamse defensie kunnen vinden. Als de voortekenen niet bedriegen, start Kasper Dolberg in de spits bij Ajax. En de Deen voelt zich als een vis in het water in De Kuip. In de afgelopen twee confrontaties scoorde de aanvaller drie keer.

Mocht Dolberg zijn dag niet hebben, dan nog hoeven de Ajax-fans niet te wanhopen. Ook Klaas-Jan Huntelaar rekent Feyenoord tot zijn favoriete tegenstanders. In tien duels met de Rotterdammers was de nu 35-jarige spits liefst tien keer trefzeker.

Feyenoord – Ajax: Brengt Van Persie Feyenoord in hogere sferen?

Het gat is groot richting de top-2, maar dat maakt in de beleving van de Feyenoord-supporter niet uit. ‘Ajax-thuis’ is voor elke vaste bezoeker van De Kuip de wedstrijd van het jaar. De clash met de aartsrivaal blijft hoogstwaarschijnlijk langer spannend dan de heenwedstrijd dit seizoen. Toen werd in de Johan Cruijff ArenA Jeremiah St. Juste al na zes minuten met rood van het veld gestuurd.

Feyenoord verloor met 3-0 en de ploeg van Giovanni van Bronckhorst wil niks minder dan revanche. Ik denk dat met name Robin van Persie gebrand zal zijn op (persoonlijk) succes tegen Ajax. De aanvoerder scoorde nog nooit in De Kuip tegen de rivaal. Nu hij bezig is aan zijn laatste maanden als prof, zal Van Persie zijn thuishaven nog een aantal keren in hogere sferen willen brengen.

Sam Larsson toonde kort voor de winterstop eindelijk eens wat vlagen van wat hij in zijn tijd bij SC Heerenveen liet zien. En ook Steven Berghuis kan in wedstrijden als Feyenoord – Ajax altijd het beste in zichzelf naar boven halen. Verder ben ik ook benieuwd naar Tonny Vilhena. De middenvelder ontpopt zich in zijn achtste seizoen steeds meer tot de motor van Feyenoord. Ook bij Oranje viel de linkshalf een aantal keer overtuigend in. Hoe verhoudt hij zich tot het veel geprezen middenveld van Ajax?

Feyenoord – Ajax kijken bij Online.nl

Feyenoord – Ajax is net als alle andere Eredivisie-wedstrijden gratis live te zien bij Online.nl. Het duel begint om 14.30 uur en wordt uitgezonden op Fox Sports 1. In de schaduw van Feyenoord – Ajax ben ik benieuwd of het ‘vernieuwde’ FC Groningen al in staat is om PSV punten afhandig te maken. Als dat zaterdagavond (aftrap 19.45 uur, te zien op FOX Sports 1) al gebeurt, ligt de Klassieker nóg meer onder een vergrootglas. Na de kraker in Rotterdam is de wedstrijd tussen SC Heerenveen en AZ (om 16.45 uur live te zien op Fox Sports 1) een lekkere afsluiter van het Eredivisie-weekend.

Ik verwacht een enerverende Feyenoord – Ajax, waarin de bezoekers toch aan het langste eind gaan trekken. Ik hou het op 1-2. Wat verwacht jij?

Kies ook voor Interactieve TV bij Online.nl en geniet standaard van FOX Sports Eredivisie 1, 2 én 3.