category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

F1 update: wat is de stand van zaken na de eerste drie Grands Prix?

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 4 minuten

Na drie verreden Grands Prix kunnen we écht zeggen dat het Formule 1-seizoen weer maximaal ‘aan’ is. Heerlijk! We klommen direct in de pen om je de eerste F1 update van dit jaar te geven. Die gaat over de eerste drie races en de grootste winnaars en verliezers hiervan.

F1 update: een blik op de eerste resultaten

Met twee zeges uit drie races kun je gerust constateren dat Ferrari goed aan het Formule 1-seizoen is begonnen. Sebastian Vettel won weliswaar met een klein gelukje de Grand Prix van Australië, de race in Bahrein won hij helemaal op eigen kracht. In de derde race in China reed Kimi Räikkönen naar de derde plaats. De SF71-H, de Formule 1-wagen van Ferrari van dit jaar, lijkt zowel snel als betrouwbaar te zijn.

De grote winnaars van de eerste drie Formule 1-races

Sommige coureurs en teams vlogen dit jaar uit de startblokken. Wij zetten de grootste winnaars tot dusver op een rij.

Sebastian Vettel

Viervoudig wereldkampioen Vettel lijkt dit jaar opnieuw mee te kunnen strijden voor de titel. De Duitser oogt wat rustiger en onbezorgder dan vorig jaar. Toen eindigde hij als tweede in het kampioenschap en reageerde hij bij hoge druk soms driftig, bijvoorbeeld door tegen Lewis Hamilton aan te botsen in de Grand Prix van Azerbeidzjan. Tot dusver houdt de Duitser goed zijn hoofd koel. Ook toen Max Verstappen ‘m in de ronde tikte in de Grand Prix van China.

Het Haas Formule 1-team

De grote verrassing van dit jaar is het Formule 1-team van Haas. De Amerikaanse renstal verzamelde totaal al elf punten, maar dat hadden er nóg meer kunnen zijn als het team niet in een kansrijke positie uitviel in Australië. De Haas, die veel lijkt op de Ferrari van vorig jaar, lijkt de concurrentie aan te kunnen gaan met McLaren, Renault en Toro Rosso. Bovendien presteert vooral hun coureur Kevin Magnussen erg sterk. Zo hield hij in de openingsrace lange tijd Verstappen achter zich. Ja, Haas gaat gerust nog een heleboel punten pakken en is daarmee helemaal tevreden over de seizoensstart.

Daniel Ricciardo

De grenzeloos goedlachse Australiër Daniel Ricciardo staat na drie races op een keurige vierde plaats in het kampioenschap. Hij staat maar zeventien punten achter op kampioenschapsleider Vettel en daarmee kan hij erg tevreden zijn. Ricciardo won de race in China op een voor hem karakteristieke wijze: waar andere coureurs door de mand vielen en fouten maakten, bleef ‘Danny Ric’ foutloos en haalde hij op prachtige wijze Valtteri Bottas in. Verstappen kan zijn borst natmaken!

De verliezers van de eerste drie Formule 1-races

Waar winnaars zijn, zijn ook verliezers. Ook in de Formule 1. De balans na de eerste drie races? Vind je hieronder!

Max Verstappen

Nee, 2018 is nog niet het jaar van Verstappen. Max maakt fouten en verspeelde zo al de nodige punten. Het dieptepunt was de race in China. Verstappen lag voor Ricciardo toen hij een mislukte inhaalpoging op Lewis Hamilton uitvoerde. Vervolgens kwam de Nederlander achter Ricciardo terecht. Bij het inhalen van Vettel ging het opnieuw mis. Verstappen schatte de situatie verkeerd in en crashte in Vettel. Hierop kreeg hij een tiensecondenstraf. Verstappen finishte als vijfde, terwijl Ricciardo de race won die Max eigenlijk had moeten winnen. Daarom zal de Nederlander de komende races optimaal willen presteren.

Het Williams Formule 1-team

Wat is er met Williams gebeurd? Het voormalige topteam van de Formule 1, vooral in de jaren ’80 en ’90 goed voor een hele rits aan wereldtitels, is geen schim van wat het ooit was. Sterker nog: in Bahrein en China was Williams langzamer dan vorig jaar. Ligt dat aan de coureurs Lance Stroll en Sergey Sirotkin, die zichzelf inkochten in het team, of is de auto zelf gewoon niet zo goed? Williams is nog puntloos en het lijkt erop dat het nog wel even zo blijft.

Mercedes

Regerend wereldkampioen Hamilton staat na drie races nog altijd droog. Zijn team Mercedes kent de langste overwinningsdroogte sinds 2013. Nee, echt lekker gaat het niet bij dit topteam. Bottas leek in China te gaan winnen, totdat Red Bull dankzij een slimme strategie die voor zijn neus wegkaapte. De Mercedes lijkt weliswaar snel te zijn, door omstandigheden zie je dat nog niet terug in de resultaten. Keert het tij aanstaande zondag?

F1 update: een vooruitblik op de Grand Prix van Azerbaijan

Zondag staat de vierde Formule 1-race van het jaar op het programma, in de straten van Baku. Dit is de hoofdstad van Azerbeidzjan. Vorig jaar was dit een van de leukste races van het jaar. Ricciardo won toen, net als in de vorige race. Toch is het de verwachting dat Mercedes en Ferrari deze keer voor de overwinning gaan strijden. Voor dit circuit is een krachtige motor nodig en die van Mercedes en Ferrari zijn het beste.

De Grand Prix van Azerbeidzjan is met tv bij Online.nl te kijken op Ziggo Sport Select of Ziggo Sport Totaal. Het spoorboekje voor het raceweekend is als volgt:

Vrijdag:

  • Eerste vrije training: 11.00-12.30
  • Tweede vrije training: 15.00-16.30
  • Formule 1 Café: 22.30-23.30

Zaterdag:

  • Derde vrije training: 12.00-13.00
  • Kwalificatie: 15.00-16.00

Zondag:

  • Grand Prix van Azerbeidzjan: 14.10-16.10

Wij gokken dat Hamilton in Baku zijn eerste race van het jaar wint en dat Haas opnieuw veel punten gaat pakken. Wie tip jij voor succes in Azerbeidzjan?