category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

PSV of Ajax: wie wordt de winterkampioen van de Eredivisie?

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Nog maar één wedstrijd en dan is de Eredivisie alweer op de helft. Daarna is het ook meteen winterstop. De hoogste tijd dat Bouke vooruitblikt op de laatste speelronde van dit kalenderjaar. Wie wordt er winterkampioen: PSV of Ajax?

Eredivisie kijken bij Online.nl

Met Interactieve TV bij Online.nl kun je gratis live alle Eredivisie-wedstrijden kijken. De drie Eredivisie-zenders van FOX Sports zitten namelijk standaard in ons basispakket. Ook voor de Interactieve TV App. Hiermee kijk je ook buitenshuis live naar de wedstrijden van je club. Zelfs op vakantie in Europa!

Korte terugblik op de eerste seizoenshelft

Het was me de eerste seizoenshelft wel, hoor. PSV dat werkelijk uit de startblokken schiet en pas na veertien wedstrijden het eerste puntverlies lijdt: indrukwekkend. En toch bedraagt de voorsprong op Ajax maar twee punten. De Amsterdammers maakten een valse start door in de eerste speelronde gelijk te spelen tegen Heracles. Ook verloren ze de kraker tegen PSV met ruime cijfers: 3-0. Maar voor de rest won Ajax alle wedstrijden. Hierdoor voelt PSV na zestien wedstrijden de hete adem van de Amsterdammers in de nek. Daardoor is het nog niet bekend wie de winterkampioen wordt, toch een prestigieuze officieuze titel.

PSV – AZ: behoudt PSV zijn voorsprong in de Eredivisie?

PSV krijgt in zijn laatste Eredivisie-wedstrijd van 2018 AZ op bezoek. De Alkmaarders nemen na dit jaar afscheid van trainer John van den Brom, onder wie de ploeg een slechte ‘track record’ heeft tegen de klassieke top drie. De laatste keer dat AZ won van PSV? Dat was thuis op 28 september 2013, toen het 2-1 werd. Voor een uitoverwinning van AZ bij PSV moest ik heel wat verder zoeken: dat was op 3 februari 2007 toen AZ met 3-2 in Eindhoven won. Doelpuntenmakers waren Moussa Dembélé, Julian Jenner en Danny Koevermans (die in de 89e minuut de winnende maakte). Zit er een stunt in voor AZ, waarmee het meteen afscheid neemt van de slechte prestatieserie tegen de traditionele topclubs?

PSV – AZ wordt zaterdag 22 december om 19.45 uur gespeeld en is te zien op FOX Sports 1.

FC Utrecht – Ajax: Amsterdammers op bezoek bij angstgegner

Op de laatste speeldag van 2018 gaat Ajax een lastige middag tegemoet. Het speelt namelijk uit tegen FC Utrecht en daar wil het voor de Amsterdammers nog weleens misgaan. Ik kan me de krankzinnige 6-4 uit 2011 nog goed herinneren. De laatste jaren weet Ajax weleens te winnen in Nieuw Galgenwaard, maar vanzelfsprekend is dat zeker niet. Wil Ajax winterkampioen worden, dan moet het winnen. En wie beter dan Erik ten Hag, die voordat hij trainer werd bij Ajax in dienst was van FC Utrecht, weet beter hoe dat moet? Bovendien zijn de Amsterdammers in topvorm, getuige de klinkende 8-0 overwinning afgelopen zondag op De Graafschap.

FC Utrecht – Ajax begint zondag 23 december om 12.15 uur en is te zien op FOX Sports 1.

Andere interessante Eredivisie-wedstrijden

Ik schakel, zo vlak voor de winterstop, naast de wedstrijden van PSV en Ajax ook in op een aantal andere potjes. Nu kan het tenminste nog! Daarom ga ik ook kijken naar ADO Den Haag – Feyenoord, dat na de wedstrijd van Ajax om 14.30 uur te zien is op FOX Sports. En ja, de wedstrijd Emmen – Willem II pak ik daarna ook mee om 16.45 uur.

Ik denk dat PSV zijn voorsprong op Ajax behoudt. Wie denk jij wie de winterkampioen wordt?