Eredivisie-schema: deze potjes mag je niet missen
Terug naar de blog

Eredivisie-schema: deze potjes mag je niet missen

13/09/2018 Kijktips

Na een weekend met interlandvoetbal wordt de Eredivisie zaterdag en zondag hervat. Natuurlijk zijn alle Eredivisie-wedstrijden weer gratis live te zien met Interactieve TV bij Online.nl op de drie ESPN-zenders die standaard in het basispakket zitten. Bouke blikt vooruit op het Eredivisie-schema van de vijfde speelronde. Hij heeft weer een paar interessante wedstrijden gevonden om naar uit te kijken.

Eredivisie-stand aan de top na vier speelrondes

De Eredivisie is nog maar vier speelrondes oud en toch vind ik dat er al een groot verschil te zien is. In mijn ogen zijn PSV en Ajax met afstand de twee sterkste ploegen. PSV won al zijn wedstrijden en Ajax speelde er eentje gelijk. Ook zijn de twee clubs de enige teams uit Nederland die Europees voetbal gaan spelen. En nog allebei in de Champions League ook. Te gek voor het Nederlands voetbal! Wel vind ik het heel jammer dat Feyenoord, Vitesse en AZ niet de groepsfase van de Europa League hebben gehaald. Ik bedoel… één van de drie had best gemogen, toch? Ik moet wel zeggen dat Feyenoord in de Eredivisie-stand best goed bijblijft. Na een beschamende nederlaag tegen De Graafschap won het wel goed zijn andere drie wedstrijden. Ik ben benieuwd of Feyenoord deze vorm kan vasthouden.

Mooiste wedstrijden van Eredivisie-schema vijfde speelronde

Omdat er van de week interlandvoetbal was, zijn er dit weekend geen wedstrijden op vrijdag. Alle potjes zijn op zaterdag en zondag. En ja, ze zijn gewoon allemaal live te zien op een van de drie ESPN-zenders die standaard in het basispakket van Interactieve TV bij Online.nl zitten. Ik ontdekte dat er een paar heel mooie wedstrijden tussen zitten.

AZ – Feyenoord: wie blijft in het spoor van PSV en Ajax?

Elke voetballiefhebber zou zondag 16 september rood moeten omcirkelen in zijn agenda, vind ik in ieder geval. Dan start om 12.15 uur de wedstrijd AZ – Feyenoord, een echte topper in het Eredivisie-schema. De ploegen staan nu derde en vierde. Winnen betekent in het spoor blijven van PSV en Ajax. Er staat dus nogal wat op het spel. Mijn gevoel zegt dat er een gelijkspel met veel doelpunten aan zit te komen. AZ won zijn eerste twee wedstrijden met ruime cijfers, maar viel daarna tegen. Ik verwacht dat de Alkmaarders daarom extra scherp aan deze wedstrijd beginnen. Al is het maar om ein-de-lijk weer eens te winnen van een club uit de klassieke top drie. Feyenoord heeft met Robin van Persie en Steven Berghuis een duo dat elkaar feilloos aanvoelt. Dat kan weleens een spectaculaire wedstrijd worden!

FC Utrecht – FC Emmen: herstelt FC Utrecht zich van een valse start?

Er zijn nog maar vier wedstrijden gespeeld, maar de eerste trainer staat al op straat. Jean-Paul de Jong, cultheld van FC Utrecht, is door diezelfde club ontslagen. Na het vertrek van Erik ten Hag zat de spelersgroep al eigenlijk niet op de beste man te wachten. Nu blijven ook nog eens de resultaten uit en dus mag hij zoeken naar een andere baan. Zondag om 14.30 uur zitten Rick Kruys en Marinus Dijkhuizen op de bank als interim-duo. In eigen huis speelt FC Utrecht tegen FC Emmen. Het publiek wil maar een ding: winnen! Anders kan het weleens grimmig worden in Nieuw-Galgenwaard… FC Utrecht weet wat het moet doen. Verwacht daarom een wedstrijd met veel furie, een fanatiek publiek en misschien veel doelpunten.

Deze wedstrijden van het Eredivisie-schema ga ik ook kijken

Ik kan iedereen aanraden om AZ – Feyenoord en FC Utrecht – FC Emmen te kijken. Zelf schakel ik zeker in. Op zaterdagavond zit ik ook aan de buis gekluisterd. Om 18.30 uur speelt PSV tegen ADO Den Haag en daarna begint meteen Ajax – FC Groningen. Twee wedstrijden die ik zeker niet wil missen. Misschien staat bij PSV de nieuwe Mexicaanse aanwinst Erick Gutiérrez in de basis, de beste vriend van sterspeler Hector Lozano. Ik ben benieuwd wat hij in zijn mars heeft! Ook kijk ik met interesse naar Ajax – FC Groningen. In Europese wedstrijden heb ik tot nu toe ontzettend genoten van de Amsterdammers, maar in de Eredivisie is het nog niet altijd even best. Ik ben benieuwd of ze thuis tegen FC Groningen wel voor vuurwerk kunnen zorgen.

Ook live alle Eredivisie-wedstrijden kijken?

Ook dit weekend staan er dus weer een heleboel mooie wedstrijden op het Eredivisie-schema. Wil je ook inschakelen? Met Interactieve TV bij Online.nl kun je alle Eredivisie-wedstrijden live kijken. Ook via de Canal Digitaal TV App. Alle drie de ESPN-zenders met Eredivisie-voetbal zitten namelijk standaard in het basispakket. Zo hoef je geen wedstrijd meer van jouw club te missen. Op welke wedstrijd schakel jij in?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot