Eredivisie ranglijst: de hoogtepunten na 6 speelrondes
Terug naar de blog

Eredivisie ranglijst: de hoogtepunten na 6 speelrondes

27/09/2018 Sport

De verhoudingen op de Eredivisie ranglijst zijn duidelijk na zes speelrondes. Zeker na de klinkende 3-0 zege van PSV op Ajax van afgelopen zondag. Wat zijn tot nu toe de hoogtepunten van het nieuwe seizoen? Bouke zocht ze voor je uit. De Eredivisie is dit seizoen extra makkelijk te volgen met Interactieve TV bij Online.nl. Alle drie de Eredivisie-zenders van ESPN zitten standaard in het basispakket. Zo kijk je dus alle wedstrijden van je club live. Oók via de Canal Digitaal TV App.

Hoogtepunt 1: Bliksemstart voor De Graafschap

De Graafschap is dit jaar een van de drie nieuwkomers op de Eredivisie ranglijst. Op de eerste speelronde schoot de club op de eigen Vijverberg uit de startblokken. Tegenstander dienst? Niet de minste: Feyenoord. Ik vind De Vijverberg altijd al een van de leukste, sfeervolste stadions van Nederland en op die 12e augustus werd het een écht feest. Het grote Feyenoord werd bij de rentree van De Graafschap namelijk met 2-0 naar huis gestuurd. Tot woede van de Rotterdamse supporters, die na afloop de spelers snel de kleedkamer in floten. Volgens mij heeft De Graafschap hiermee wel meteen wat kruid verschoten, want de club won daarna geen enkele wedstrijd meer.

Hoogtepunt 2: Doelpuntenfestijn in Heerenveen

In de eerste zes speelrondes waren er veel hoge uitslagen. De wedstrijd met de hoogste score? SC Heerenveen – Feyenoord. Met recht een van mijn hoogtepunten tot nu toe want het werd maar liefst 3-5. Voor Feyenoord leek er geen vuiltje aan de lucht te zijn, toen het na 47 minuten op 4-0 voorsprong stond. Tot SC Heerenveen er vlak voor tijd nog drie in schoot. Billenknijpen voor de Rotterdammers en Heerenveen zette alles op alles om de spectaculaire gelijkmaker te maken. Het mocht niet zo zijn: Feyenoord scoorde in blessuretijd de bevrijdende vijfde goal. Feest voor een neutrale kijker als ik!

Hoogtepunt 3: PSV vernedert ADO voor Haags publiek

In Den Haag en omstreken willen ze denk ik niet aan dit hoogtepunt herinnerd worden. ADO Den Haag ontving op 15 september PSV. Oké, dat er een krachtsverschil zou zijn was natuurlijk geen verrassing. Maar dat ADO het liet gebeuren dat PSV maar liefst zeven keer kon scoren… dat is in mijn ogen niet iets dat zou mogen op dit niveau. Voor PSV een heerlijk avondje: het bleef ongeslagen en krikte ook het doelsaldo flink op. Klasse prestatie, vooral van nieuwkomer Érick Gutiérrez, die in de wedstrijd debuteerde en direct scoorde.

Hoogtepunt 4: Krankzinnig gelijkspel bij Fortuna Sittard

Ik blijf nog even met je bij de hoge scores. Afgelopen weekend was het namelijk raak in Sittard, bij de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Willem II. 4-4 werd het. Telkens was het Willem II dat op voorsprong kwam, maar Fortuna toonde mentale veerkracht en knokte zich vier keer terug in de wedstrijd. Een feest voor de neutrale kijker, maar volgens mij vreselijk voor de supporters. Vier goals scoren in een wedstrijd, dan moét je gewoon winnen, toch?

Hoogtepunt 5: PSV overklast Ajax

In de zesde speelronde ontmoetten de twee grootmachten van dit Eredivisie-seizoen elkaar. Nummer één PSV morste nog geen punt, Ajax alleen via een gelijkspel tegen Heracles. PSV – Ajax dus, een wedstrijd waar ik naar uitkeek. Het werd een spektakelstuk: het dodelijk effectieve PSV sloeg toe, met drie goals in de eerste helft na knullig verdedigwerk van Ajax. De Amsterdammers vroegen wat mij betreft ook wel om problemen. Zonder échte centrale verdediger spelen tegen PSV (met Frenkie de Jong en Dailey Blind) is vragen om problemen tegen spelers als Hirving Lozano. Dat werd zondag pijnlijk duidelijk. Een hoogtepunt voor PSV, maar een dieptepunt voor Ajax.

Verrassingen op de Eredivisie ranglijst

Na de zege van PSV op Ajax is de club uit Eindhoven de duidelijke koploper op de Eredivisie-ranglijst. 18 uit 6, dat vind ik een ontzettend indrukwekkende prestatie! Ajax staat gedeeld tweede met Feyenoord en Heracles, dat daarmee toch wel de grootste verrassing tot nu toe is. Een andere grote verrassing op de Eredivisie-ranglijst is wat mij betreft VVV, dat knap zesde staat. Een verrassing in negatief opzicht is er ook, namelijk FC Groningen. De club uit het Noorden staat laatste, won maar één keer en verloor de andere vijf wedstrijden. Ook FC Utrecht valt me vooralsnog tegen. De club uit de Domstad staat vijftiende, een plek die de club onwaardig is. Jean-Paul de Jong is daarom al ontslagen. Kan good old Dick Advocaat het tij keren? Je ziet het met Interactieve TV bij Online.nl, waar alle Eredivisie-wedstrijden altijd voor iedereen live te zien zijn.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot