Eredivisie programma: voorbeschouwing op derde speelronde
Terug naar de blog

Eredivisie programma: voorbeschouwing op derde speelronde

23/08/2018 Sport
De kop is eraf! Nu de Eredivisie twee speelronden onderweg is, kunnen we wel zeggen dat het voetbalseizoen écht in volle gang is. Ook dit weekend is er weer een vol Eredivisie programma en uiteraard kun je met Interactieve TV bij Online.nl alle wedstrijden uit de Eredivisie live kijken. Bouke beschouwt het weekend met je voor en kijkt ook terug op de voetbalstand en uitslagen van het betaald voetbal.

Eredivisie gemist: terugblik op seizoensstart

Voordat ik vooruitblik, kijk ik graag eerst met je terug op de seizoensstart. AZ en PSV zijn na twee wedstrijden de enige twee clubs zonder puntverlies. Vooral bij AZ liep het op rolletjes. Eerst hakten ze met 5-1 NAC in de pan, daarna won het met 4-1 bij promovendus FC Emmen. PSV had het wat lastiger in zijn tweede wedstrijd: het gepromoveerde Fortuna Sittard werd pas in de slotfase verslagen. Zullen ze in Eindhoven en omstreken niet over klagen hoor. Geen puntverlies, dat is wat telt! De twee andere ploegen uit de klassieke top drie kennen niet bepaald een lekkere start. Feyenoord verloor de eerste wedstrijd uit bij De Graafschap, tot woede van het Legioen. Ajax voorkwam thuis tegen Heracles ternauwernood dat het verloor, want het werd 1-1. Vervolgens ging het op het kunstgras bij VVV ook niet makkelijk. Via de videoscheidsrechter kreeg Ajax in de slotfase een strafschop en op die manier nam het toch nog de drie punten uit Venlo mee. Geen beste wedstrijd.

Eredivisie programma van de derde speelronde

Komend weekend kan Ajax de slechte wedstrijden rechtzetten. En wel op zaterdag om 18.30 tegen FC Emmen. In principe zeg ik: appeltje-eitje voor de Amsterdammers. Het is nog lastig om te zeggen waar FC Emmen staat. Het won verrassend zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie ooit van ADO Den Haag, maar was de week erop kansloos tegen AZ. Ajax zou toch geen problemen moeten hebben met een promovendus? Een andere interessante wedstrijd is die tussen ADO Den Haag en Fortuna Sittard, vrijdag om 20.00 uur. ADO verloor de eerste twee wedstrijden. Nog een pot verliezen betekent crisis in Den Haag. En Fortuna… dat ruikt bloed en hoopt zijn eerste drie punten van het seizoen mee te nemen naar Limburg! Hoewel ik zelf Ajax ga kijken, pak ik denk ik de Canal Digitaal TV App er als tweede scherm bij. Gelijktijdig met Ajax – FC Emmen is op zaterdag om 18.30 uur namelijk de wedstrijd tussen De Graafschap – FC Groningen. Via de app kan ik mooi via een live stream Eredivisie kijken: handig als er twee wedstrijden tegelijkertijd zijn. FC Groningen zit nog zonder punten en voor deze club geldt hetzelfde als Den Haag: nu moet er gewonnen worden. Daar ga ik dus met een schuin oog naar kijken! De derde speelronde van de Eredivisie wordt afgesloten door AZ – Vitesse, zondag om 16.45 uur. Oftewel, de nummers één en drie uit de Eredivisie stand. Het wordt na twee relatief lichte tegenstanders een serieuze krachtproef voor de Alkmaarders. Vitesse is immers van een heel ander kaliber. Interessante wedstrijd!

Live Eredivisie wedstrijden kijken

Genoeg mooie wedstrijden te zien aankomend weekend in de Eredivisie. En het mooie is: met Interactieve TV bij Online.nl kun je alle Eredivisie wedstrijden live kijken. Online.nl is namelijk de enige provider in Nederland met alle 3 de ESPN kanalen standaard in het basis tv-pakket. Welke club jouw favoriet ook is, je kunt al hun Eredivisie wedstrijden live kijken. Welke Eredivisie wedstrijden ga jij kijken?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot