5 handige educatieve websites voor kinderen
Terug naar de blog

5 handige educatieve websites voor kinderen

14/04/2020 Wist je dat...
Werk je de komende tijd vanuit huis, kun je een tijdje niet werken of werk je juist meer uren dan normaal? Dan kan dat soms best even schakelen zijn. Vooral als je zoon of dochter ook thuis is doordat de scholen dicht zijn. Hoe jij je kind kunt vermaken en toch ook iets bij kunt leren? Ontdek het met deze vijf educatieve websites voor kinderen. Ideaal als jij even een meeting in moet of wat werk wilt verzetten.

Leuke educatieve websites

Van masterclasses waar je games leert bouwen tot educatieve websites waar je via spelletjes de tafels leert: online zijn er een heleboel sites te vinden waar jouw zoon of dochter iets kan leren. En dat ook nog eens op een leuke manier. Benieuwd welke websites er zijn? Wij lichten er een aantal voor je uit.

Thuis naar school

Waarschijnlijk kreeg je zoon of dochter van school al een aantal opdrachten mee, maar wat als je kind dit snel af heeft? Of nog meer wil leren? Via de website thuisnaarschool.nl krijgen je kinderen online les van een echte juf of meester. Elke werkdag worden er op deze educatieve website van 9:00 uur tot 12:00 uur lessen gegeven aan de groepen 3 tot en met 8. Het fijnste van alles? De lessen zijn interactief én ook nog eens te volgen op elk smart device. Handig als alle laptops in huis al bezet zijn.

Het Klokhuis masterclass

Een andere educatieve website voor kinderen? Neem een kijkje op de website van Het Klokhuis. Elke dag om 14:00 uur kan je kind hier een masterclass volgen die geheel in het teken staat van creativiteit. Van striptekenen tot chips bakken en van karate tot games bouwen: de presentator legt een opdracht uit die de kinderen gewoon met de spullen thuis kunnen doen. Naast de website, kun je de masterclasses van Het Klokhuis ook op YouTube, Facebook, Instagram of TikTok volgen. Tip: je kind veilig laten internetten? Ontdek deze 5 tips voor een veilig internet voor je kind.

Spelletjesplein

Leren hoeft niet saai te zijn, het is ook hartstikke leuk! Zo kunnen kinderen op de website spelletjesplein.nl educatieve games spelen die vermakelijk zijn én leerzaam. Leer de tafels met het Tafelracer-spel, leer Engelse woorden met het spelletje Hangman of ontdek meer over de wereld met Wereldwonderen memory. Het aanbod van leerzame spelletjes op deze website is eindeloos. Ook voor de allerkleinsten is er genoeg te doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke kleurplaat of puzzel? Voor elke leeftijd staat er wel iets tussen.

Thuisblijvertjes

Dat wekelijkse uitstapje met het gezin naar de bibliotheek? Ook dat kan helaas niet meer plaatsvinden. Toch zijn er nog een heleboel andere manieren hoe je jouw kind kan leren lezen. Zo is Bol.com onlangs de actie Thuisblijvertjes gestart. Op hun website kan je hierdoor een heleboel digitale boeken kopen voor maar 0,01 cent. Ook worden er elke dag om 09:00 uur voorleesvideo’s geplaatst voor kinderen van 0 tot 10 jaar. Ideaal als je een keer geen tijd hebt om voor te lezen.

SchoolTV

Het wordt op veel scholen gebruikt: SchoolTV. Op de website hiervan vind je een heleboel gratis video’s waarmee jij je kind extra dingen kunt bijleren en vermaken. Van Het Zandkasteel tot Backstage in de Dierentuin: voor elke leeftijd van 0 tot 18 jaar is er wel een programma te vinden. Ook kun je er video’s per vak vinden, bijvoorbeeld Aardrijkskunde of Mens en Natuur. Zo kun je jouw kind bijscholen voor de vakken waar het nodig is.

Genoeg educatieve websites gezien? Tijd voor wat ontspanning

Is al het huiswerk af? Is het tijd om te lunchen? Of is het weekend aangebroken? Naast het leren op educatieve websites is ook ontspanning belangrijk. Daarom stellen we bij Online.nl tijdelijk ons Entertainment HD-pakket en Film1 open voor al onze Interactieve TV-abonnees. Wat dit betekent? Dat je de nu naar deze extra tv-zenders kunt kijken! Zo kunnen kinderen kijken naar zenders als RTL Telekids, Nick Toons en Cartoon Network. Of kijk je met het hele gezin de leukste familiefilms of Film1 Family. En wil je zelf ook even ontspannen na een werk- of thuiswerkdag? Ook zenders als RTL Lounge, Investigation Discovery en RTL Crime kun je gewoon bekijken. Benieuwd welke zenders je allemaal kunt zien? Ontdek hier meer informatie over de extra tv-zenders of bekijk het zenderoverzicht.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot