Tips om het signaal van Digitale TV te verbeteren
Terug naar de blog

Tips om het signaal van Digitale TV te verbeteren

29/08/2019 Wist je dat...
Heb jij Digitale TV thuis? Of wil jij je digitale tv-ontvanger deze zomer meenemen naar de camping? Dan wil je natuurlijk je favoriete tv-programma’s in de beste kwaliteit kijken. Met deze tips verbeter je het signaal van je Digitale TV en kijk je op elke locatie live naar Nederlandse televisie.

Digitale TV van Online.nl

Al woon je midden in de Randstad of ergens in de Achterhoek: bij Online.nl vinden wij dat iedereen toptelevisie zou moeten ontvangen. Ook als de internetsnelheid op je adres niet hoog genoeg is voor Interactieve TV. Dan kun je alsnog genieten van al je lievelingszenders met Digitale TV. Anders dan bij Interactieve TV komt dit signaal binnen via een zendmast dat het nieuwe, verbeterde DVBT-2 signaal van KPN uitzendt. Je hebt geen internetkabels nodig, want je kijkt gewoon draadloos naar de standaard Nederlandse tv-programma’s als RTL, SBS en NPO via een signaal uit de lucht. Het enige wat je nodig hebt is een digitale tv-ontvanger met antenne.

Het signaal van je digitale tv-ontvanger verbeteren

De kwaliteit van het signaal hangt af van hoe vrijstaand de antenne van je digitale tv-ontvanger is. Ook de weersomstandigheden kunnen invloed hebben op hoe goed jij tv thuis of op de camping ontvangt. Wil je het signaal van je digitale tv-ontvanger versterken? Met deze tips kijk jij altijd al je tv-programma’s in de beste kwaliteit.

Tip 1: voer een power cycle uit

Het klinkt als een simpele oplossing, maar voer eens een power cycle uit. De meeste problemen los je simpelweg op door even het apparaat van de stroom te halen en daarna weer aan te sluiten.

Tip 2: gebruik de ‘uitgebreid zoeken-functie’

Heeft het uit- en aanzetten van het apparaat niet geholpen? Probeer dan eens de uitgebreid zoeken-functie van de ontvanger. Deze optie duurt misschien wat langer, maar zal je de beste zoekresultaten geven mocht je op zoek zijn naar een bepaalde zender.

Tip 3: plaats de antenne buiten

Is je huis behoorlijk geïsoleerd? Hang je digitale tv-ontvanger dan buiten op. Hiermee kun je het signaal van je televisie verbeteren. Er zijn veel verschillende muurbeugels beschikbaar om de antenne buiten op te hangen.

Tip 4: houd rekening met het weer

Stormt of onweert het buiten? De weersomstandigheden kunnen invloed hebben op het signaal van jouw digitale tv-ontvanger. Het kan dus zijn dat je op zulke momenten slecht televisie ontvangt. Hier is niet altijd wat aan te doen. Een kwestie van wachten tot de bui over is.

Vraag het de klantenservice!

Lukt het je toch niet om de kwaliteit van je digitale tv-ontvanger te verbeteren? De klantenservice van Online.nl staat elke werkdag én zaterdag van 09:00 uur tot 21:00 uur voor je klaar. Onze medewerkers zijn getraind om je te ondersteunen bij al jouw vragen. Je kunt de klantenservice bereiken via live chat, social media of telefonisch via 088 0038500.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot