category label Kijktips Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl

Comedy series voor de donkere dagen, gewoon op tv

Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl author WietekeDoor leestijd 3 minuten

De dagen worden alsmaar donkerder en die kortste dag is nog niet eens in zicht. Een mooi excuus om regelmatig met een kop thee en wat lekkers op de bank te kruipen. Vanzelfsprekend mogen grappige comedy series daarbij niet ontbreken voor het ultieme feel good-gevoel. Gelukkig hoef je voor een goede gniffelsessie op de bank niet ver te zoeken.

Comedy series: waar kun je ze allemaal vinden?

Voor de leukste comedy series ben je – hoe kan het ook anders – bij Comedy Central aan het juiste adres. Toch vind je ook op andere zenders, zoals FOX en de zenders van RTL regelmatig leuke comedy series. En wat te denken van bijvoorbeeld het Nederlandse ‘Komt een man bij de dokter’ op SBS6? Hieronder staat een selectie van de aller leukste comedy series die op tv te zien zijn. En het mooie is: de zenders zitten allemaal standaard in het Basis HD-pakket van Online.nl.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen – NPO 1

Hoe gaat het leven eraan toe in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord? Saai, zou je zeggen. Maar dan ken je Hendrik Groen nog niet! Die gaat echt niet achter de geraniums zitten. Samen met een aantal medebewoners richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Een serie met een lach en een traan. Eén van de hoofdrollen is trouwens voor André van Duin, en wat is hij goéd!

Het geheime dagboek van Hendrik Groen is tot en met maandag 1 januari 2018 elke maandag om 22.15 uur op tv bij NPO 1.

Brooklyn Nine-Nine – Comedy Central

Die Amerikanen weten wel hoe ze je aan het lachen moeten maken. De sitcom ‘Brooklyn Nine-Nine’ staat garant voor een glimlach van oor tot oor. Je stapt in het leven van de rechercheurs en de nieuw aangestelde commandant van het fictionele 99ste district van de New York City Police Department. Dat klinkt als serious business, maar is eigenlijk super komisch. Echt de moeite waard voor een lekker potje lachen. Niet voor niets won de serie meerdere Golden Globes.

Brooklyn Nine-Nine is op verschillende avonden te zien bij Comedy Central.

Will & Grace – FOX en TLC

Niet alleen ‘Full House’ en ‘The X-Files’ zijn terug op de buis. Ook onze hysterische televisievrienden Will & Grace spatten weer van het scherm. Maar liefst 11 jaar hebben we erop moeten wachten, maar met seizoen 9 is lachen, gieren, brullen gegarandeerd. Nog even een opfrisser: de serie gaat over het leven van de neurotische binnenhuisarchitecte Grace en de homoseksuele advocaat Will. En natuurlijk komen favorieten Karen en Jack ook voorbij. Het nieuwe seizoen kijk je op TLC, maar als je de oude afleveringen nog terug wilt kijken, kan dat op FOX.

Will & Grace is vanaf 16 december 2017 te zien bij TLC en op verschillende momenten op tv bij FOX.

Hollands Hoop – NPO2

Na lang wachten wordt momenteel het tweede seizoen van de Nederlandse dramaserie ‘Hollands Hoop’ uitgezonden. Ja, je hoort het goed. Een dramaserie die toch zeker ook grappig is. In ‘Hollands Hoop’ kijk je naar het verhaal van Fokke. Een forensisch psychiater met een burn-out. Hij verhuist met zijn gezin naar het noorden om opnieuw te beginnen, maar komt daar per ongeluk in de cannabisteelt terecht. Hoé dan? Dat zie je op NPO! We hebben nog een paar afleveringen te gaan van de goede serie met onder meer Marcel Hensema, Kim van Kooten en Hadywich Minis. Trouwens, het eerste seizoen van de dramaserie won een Gouden Kalf! Dan weet je zeker dat het de moeite waard is om je agenda leeg te maken. En een leuk nieuwtje: de Amerikaanse zender Showtime heft de remake-rechten van de serie gekocht!

Hollands Hoop is tot en met 23 december 2017 elke zaterdag om 20.25 uur te zien op NPO2.

Modern Family – Comedy Central

Modern Family is zó grappig en goed, dat ze zowel een Emmy als een Golden Globe wisten binnen te slepen. Voor een avond schuddebuiken op de bank kun je altijd op deze komische televisieserie rekenen. Een heerlijke sitcom over drie gezinnen die samen één grote familie zijn. Herkenbaar en hilarisch! Sowieso zit je voor grappige comedy series natuurlijk altijd goed bij – what’s in a name – Comedy Central. Ze zenden bijvoorbeeld ook nog ‘How I met your mother’ én oude afleveringen van publieksfavoriet ‘Friends’ uit.

Modern Family is vrijwel dagelijks te zien op Comedy Central.

Op welke van deze comedy series stem jij je tv af?