Chromecast gebruiken met de Interactieve TV App
Terug naar de blog

Chromecast gebruiken met de Interactieve TV App

06/12/2017 Interactieve TV

De Canal Digitaal TV App barst van de handige functies. De handigste is misschien wel de Chromecast-ondersteuning. Hiermee kun je via je smartphone of tablet films, series en tv-programma’s streamen naar je tv. Zo kijk je namelijk alsnog die voetbalwedstrijd of spannende film op het beeldformaat dat het verdient!

Wat is de Google Chromecast?

Met de Google Chromecast speel je video’s van je computer, smartphone of tablet af op je televisie. Zo is het dus mogelijk om de uitzending van het journaal, die leuke serie of spannende wedstrijd via de app op een groot beeldscherm af te spelen. Het apparaat is in verschillende webwinkels te koop en kost meestal een paar tientjes.

Hoe werkt het apparaat?

De Chromecast is een dongel die je in de HDMI-aansluiting van je tv plaatst. Dit kan ook een ander beeldscherm zijn: het hoeft dus niet per se een televisie te zijn. Vervolgens stop je de stekker van de dongel in het stopcontact. Via de Chromecast-app op je telefoon doorloop je daarna het installatiemenu. De Chromecast werkt via de wifi-verbinding van je Online.nl Internet. Is je telefoon niet verbonden met wifi? Dan kun je dus ook geen beeld ‘casten’ naar het scherm van je tv. Het handige aan het apparaat is dat, als het beeld door de app wordt afgespeeld op je tv, jij je telefoon voor andere dingen kunt gebruiken. Zo kun je tijdens die wedstrijd dus gerust een spelletje spelen of je Instagram checken.

Zo werkt Chromecast met de Canal Digitaal TV App

Het grote voordeel aan de Chromecast is zijn gebruiksgemak. Je herinnert je het misschien nog wel van ‘vroeger’: het kon een hels karwei zijn om beeld af te spelen op een ander beeldscherm. Laat staan draadloos. Nu niet meer. Ook in de Canal Digitaal TV App is het gebruik van Chromecast ‘appeltje eitje’. Zodra je de app start, zie je rechts onder in beeld het 'cast'-icoon. Hierop zie je een beeldscherm, met rechtsonder drie gebolde lijnen die wel wat weghebben van een wifi-icoon. Je koppelt jouw telefoon aan de beschikbare Chromecast door op dit icoontje te drukken. Vervolgens kun je in de app een zender aanklikken waar je naar wil kijken. Wil je een programma terugkijken? Dan ook op het grote scherm en het werkt super makkelijk en snel. Zonder moeilijk gedoe met kabels: gewoon met een paar drukken op de knop vanuit je luie stoel. Ideaal als je de tv beneden niet tot je beschikking hebt, maar je jouw favoriete club wél op een fatsoenlijk beeldscherm wil kunnen kijken! [online_nl_block id="L61Gs1LPTe"]

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot