category label Wist je dat... Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips

Chrome-plugins: dé manier om onbezorgd te browsen

Online.nl Blog - Handige Internet en TV tips author BoukeDoor leestijd 3 minuten

Google Chrome is de populairste internetbrowser. Het is snel en makkelijk in gebruik, zodat jij lekker snel kunt surfen. Wist je dat je hiervoor allerlei handige extensies kunt installeren? Dit zijn kleine programma’s die de internetbrowser nóg beter maken. We stellen graag een paar van de beste Chrome-plugins aan je voor. En natuurlijk leggen we ook uit hoe je ze installeert.

Waarom we je dit graag uitleggen? We vinden het erg belangrijk dat je het internet van Online.nl maximaal kunt gebruiken. Natuurlijk is internet meer dan alleen een hoge topsnelheid. Het gaat ook om wat je er mee doét. Daarom geven we je hierover graag tips. Deze keer zijn dat dus Chrome-plugins, zodat je compleet kunt genieten!

Wat zijn Chrome-plugins?

Chrome-plugins zijn kleine programma’s die je in de Chrome-browser kunt installeren. Met deze plugins pas je de browser naar je eigen wensen aan. Deze extensies zijn aanvullingen op Chrome. Ze kunnen bijvoorbeeld je privacy beter beschermen of voorkomen dat je kind onveilige websites ziet.

Hoe installeer ik Chrome-extensies?

Het installeren van Chrome-extensies is snel gedaan. Dit doe je namelijk gewoon in de browser. Hoe? Door naar de Chrome Web Store te gaan. In de zoekbalk kun je plugins zoeken. Heb je een extensie naar wens gevonden? Druk dan op Toev. Aan Chrome. Daarna kun je de plugin direct gebruiken! Als je de plugin hebt geïnstalleerd, zie je rechtsboven naast de zoekbalk van Chrome dat er een icoontje van de plugin is toegevoegd. Via dit icoontje kun je de instellingen van de plugin beheren.

De vijf beste Chrome-plugins

Om je het zoeken wat gemakkelijker te maken, zochten we uit wat de vijf meest handige Chrome-plugins zijn. Zo kun jij straks onbeperkt en onbezorgd internetten.

Checker Plus for Gmail: supersnel toegang tot je mail

Heb je mail? Dan zie je dankzij deze extensie rechtsboven in je browser meteen een notificatie. Dit gaat op ongeveer dezelfde manier als op je smartphone. Je ziet dan naast de app ook een getal staan als je bijvoorbeeld ongelezen WhatsApp-berichtjes hebt.

HTTPS Everywhere: extra veilig internetten

Veilig internetten en goede online privacy wordt voor steeds meer mensen belangrijk. Voor jou ook? Dan is de HTTPS Everywhere-plugin een absolute aanrader. Deze extensie dwingt websites namelijk om altijd met HTTPS te werken. Data wordt via HTTPS altijd versleuteld. Een derde partij, zoals cybercriminelen, weten zo nooit welke gegevens er uitgewisseld worden. Bezoek je een website die geen HTTP heeft? Dan zorgt HTTPS Everywhere, zonder dat je ook maar iets merkt, dat je alsnog via HTTPS browst. Een must-have!

Disconnect Facebook pixel

We blijven nog even bij de privacy, want het is belangrijk dat je onbezorgd kunt internetten. De plugin ‘Disconnect Facebook pixel & FB tracking’ is ook een aanrader. Deze blokkeert namelijk de Facebook-pixel die veel websites hebben. Deze pixel kwam onlangs in het nieuws, want hierdoor weet Facebook precies welke websites je allemaal bezoekt. Deze handige Chrome-plugin voorkomt dat.

Privacy Badger

Naast HTTPS Everywhere en Disconnect Facebook pixel is de Privacy Badger-plugin een mooie aanvulling op Chrome. Hiermee is je online privacy extra goed beschermd. Deze plugin blokkeert allerlei online volgprogramma’s en trackers. Hierdoor is het voor bedrijven ontzettend lastig om je surfgedrag in kaart te brengen. Zeker een aanrader.

uBlock Origin

Er zijn talloze Chrome-extensies die advertenties blokkeren. De beste is misschien wel uBlock Origin. Deze plugin zorgt ervoor dat je geen irritante pop-up advertenties meer ziet of dat websites onleesbaar zijn door de overkill aan advertenties. Het mooie is: de extensie is heel effectief in gebruik, dus websites laden supersnel. Maximaal genieten!

Dit zagen we ook nog: leuke Chrome-plugins!

Met de bovenstaande Chrome-plugins internet je sneller, veiliger én is je online privacy beter beschermd. Best belangrijk dus, maar het is niet zo dat er alleen maar serieuze Chrome-extensies zijn. Zo voegt de Mustachio-plugin bij elke foto die je ziet een snor aan gezichten toe. Met 8-ball pool kun je op elk moment even poolen en er is ook een heuze Tetrix-plugin. Stapelen!

Welke extensies gebruik jij om optimaal te browsen?