Wat zijn de handigste Chrome Extensies?
Terug naar de blog

Wat zijn de handigste Chrome Extensies?

09/11/2020 Wist je dat...

Wil je extra gebruiksgemak en veiligheid als je online surft? Maak gebruik van de grote hoeveelheid Chrome extensies.

Waarom we je dit graag uitleggen? We vinden het erg belangrijk dat je het internet van Online.nl maximaal kunt gebruiken. Natuurlijk is internet meer dan alleen een hoge topsnelheid. Het gaat ook om wat je er mee doét. Daarom geven we je hierover graag tips. Deze keer zijn dat dus Google Chrome extensies, zodat je compleet kunt genieten!

Welke Chrome extensies moet je zeker leren kennen?

Google Chrome is een van de bekendste en meest gebruikte internetbrowsers. In het voorjaar van 2020 had Chrome een marktaandeel van meer dan 68 %, waarmee het concurrenten als Mozilla Firefox, Microsoft's Edge, de opvolger van Internet Explorer, Safari en Opera ver achter zich liet.

Eén van de grote succesfactoren van Google Chrome is het feit dat je je browser kunt uitbreiden met handige extensies.

Wat zijn browser extensies precies en bestaat er een wezenlijk verschil tussen extensies en plugins? Feitelijk wel, maar we geven toe dat beide termen vaak door elkaar gebruikt worden.

Officieel is een plugin een klein programma dat je aan je browser kunt toevoegen. Een van de bekendste is Flash Player van Adobe. Een extensie is een extra functionaliteit van je webbrowser, geschreven in dezelfde broncode als je browser.

Je mag extensies zien als aanvulling op je webbrowser. Omdat Google Chrome gebouwd is op open source software, hebben veel verschillende ontwikkelaars zich bezig gehouden met het maken van uiteenlopende Chrome plugins, waarmee je jouw browser geheel naar je eigen wensen en smaak kunt uitbreiden.

Waar kan ik extensies voor Google Chrome vinden?

De snelste en veiligste manier om aan Chrome extensies te komen, is door een kijkje te nemen in de Chrome Web Store. In de Web Store zijn alle extensies overzichtelijk geordend in categorieën.

Zo zie je in één oogopslag welke extensief bij uitstek geschikt zijn als je tijdens de pandemie thuis moet werken. Of je gaat naar Online Education en je ziet alleen maar extensies die je op school kunt gebruiken om sneller en efficiënter te werken.

Heb je eenmaal een Chrome extensie toegevoegd, maar je bent niet helemaal tevreden, dan is hij ook zo weer verwijderd.

Klik in de rechterbovenhoek van je browser op de drie verticale puntjes, selecteer 'Meer hulpprogramma's' en kies vervolgens voor 'Extensies'. Op de pagina die dan tevoorschijn komt, kun je elke extensie met één muisklik verwijderen.

Welke extensies kunnen mijn productiviteit vergroten?

Heb je het vaak druk als je achter je laptop zit te werken? Kan het volgens jou allemaal sneller en meer gestroomlijnd? Zoek dan eens naar extensies die het werken voor jou makkelijker, sneller en gebruiksvriendelijker maken.

We geven je een viertal tips.

Office

Deze Chrome extensie is ideaal als je voor je werk veel onderweg bent.

Met de Office-extensie maak je in je browser Word- en Excel-bestanden of pas je Powerpoint presentaties aan met de laatste gegevens. De bestanden die je met deze plugin creëert, sla je op in OneDrive, zodat ze altijd beschikbaar zijn.

De Office extensie werkt ook als je geen Microsoft Office hebt geïnstalleerd.

Google Translate

Misschien spreek je veel talen, maar je zult maar net een woord of uitdrukking tegenkomen die je niet kunt plaatsen. Met de Google Translate-extensie is dat snel opgelost. Deze extensie geeft je toolbar een extra knop. Kom je op een website in een vreemde taal, dan is één druk op de knop voldoende om de pagina te vertalen.

Infinity New Tab

Infinity New Tab is een handige extensie als je snel een HD-wallpaper, een nieuw tabblad of bladwijzers wilt invoegen. Je kunt hem ook gebruiken om snel het weerbericht te raadplegen of te kijken wat er nog op je to-do-lijst staat.

OneTab

Herken je dit? Je moet in korte tijd veel informatie raadplegen en je hebt daarvoor een grote hoeveelheid tabbladen openstaan. Dit werkt niet alleen onoverzichtelijk, maar gebruikt ook erg veel geheugenruimte.

Met OneTab krijg je alle tabbladen in één overzichtelijke lijst en kun je zelfs tot 95% geheugenruimte besparen.

Welke extensies zorgen ervoor dat ik veilig kan surfen?

Als je alle spookverhalen over de online wereld moet geloven, lijkt het wel eens alsof je in het Wilde Westen bent aanbeland.

Helaas is het een feit dat hackers je behoorlijk dwars kunnen zitten en veel websites gebruik maken van tracking cookies om je surfgedrag in kaart te brengen.

Met de volgende extensies maak je het ze een stuk lastiger.

AdBlock Plus

Je wilt gewoon een online tekst lezen, zonder dat op de achtergrond flitsende beelden je aandacht afleiden. Als je geconcentreerd werkt, zit je niet te wachten op een filmpje met geluid dat ineens begint te spelen.

AdBlock Plus filtert alle vervelende en ongevraagde advertenties weg. Zijn er websites die je ondersteunt, dan kun je ze op je white-list zetten, zodat ze toch nog advertentie-inkomsten krijgen.

Avira Password Manager

Word je soms gek van alle wachtwoorden die je voor elke site moet onthouden? Hoe vaak komt het voor dat je een nieuwe aan moet maken omdat je het echt niet meer weet?

Avira Password Manager maakt hier een einde aan. Deze extensie maakt een overzicht van al je wachtwoorden en synchroniseert ze op al je apparaten. Je hoeft nu alleen nog maar het master password van Avira zelf te onthouden.

HTTPS everywhere

Veel websites werken volgens een beveiligd protocol met versleutelde data, zodat online onverlaten geen toegang tot je gegevens hebben. Deze websites beginnen allemaal met https://.

De extensie HTTPS everywhere schakel je in als je op een onbeveiligde website komt. Hiermee worden je gegevens alsnog versleuteld.

Click and Clean

Als je veel online bent, zit je laptop binnen de kortste keren vol tijdelijke bestanden, logbestanden en cookies. Op den duur nemen ze veel plaats in en kunnen ze de snelheid van je systeem omlaag brengen.

Met Click and Clean hou je een grote schoonmaak en wis je ook je browse geschiedenis en download geschiedenis.

Welke extensies geven me gebruiksgemak op social media?

Social media zijn in korte tijd uiterst belangrijk geworden, niet alleen voor particulieren, maar ook voor zakelijke gebruikers. Met de volgende drie extensies wordt het delen van bestanden en chatten een stuk makkelijker en aangenamer.

Share to Facebook

Je komt een goed geschreven artikel tegen, je ziet een mooie foto of een grappige internet-meme. Je wil ze meteen delen met je Facebook-kennissen.

De extensie Share to Facebook doet dit vrijwel onmiddellijk.

Emoji keyboard

Emoji's zijn niet alleen leuk en grappig, maar hebben dezelfde rol als intonatie in een gesprek. Je geeft er je emoties en intenties mee weer.

Met Emoji keyboard heb je alle veelgebruikte emoji's bij de hand.

Pablo

Pablo is een handige extensie als je aardig kunt tekenen en graag je creaties snel met je social media-contacten wilt delen.

Is dit alles?

Echt niet! Dit is slechts een kleine greep. Neem de tijd om in de Google Chrome Web Store te browsen en let ook goed op de recensies die anderen over de verschillende extensies geschreven hebben.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot