Champions League kijken met Ajax in de hoofdrol
Terug naar de blog

Champions League kijken met Ajax in de hoofdrol

13/10/2020 Sport
Binnenkort is het weer zover. Dan warmen de beste teams van Europa zich op voor de jaarlijkse ‘clash of the titans’, het jaarlijkse voetbaltornooi der kampioenen oftewel: de Champions League! Ajax heeft alvast een goede en aantrekkelijke loting getrokken. De topper tegen Liverpool is er eentje om naar uit te kijken, terwijl de Amsterdamse ploeg kan verrassen tegen Atalanta Bergamo en FC Midtjylland. Heb je een abonnement bij Online.nl, dan hoef je geen seconde van dit spektakel te missen. De wedstrijden van Ajax kijk je live op je smartphone (met de Canal Digitaal TV App) tablet of tv. Bij ons geniet je van een haarscherpe beeldkwaliteit en beleef je alles real time alsof je op de eretribune van de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam zit. Op 1 oktober vond de loting plaats om de poules voor de groepsfase van de Champions League samen te stellen. De wedstrijden zelf gaan op 20 oktober van start. Ajax plaatste zich als het enige Nederlandse team voor het kampioenenbal. En daar willen we bij Online.nl jou als kijker graag mee verwennen. Hoe kun je immers meer genieten van de wedstrijden van de Nederlandse landskampioen dan gewoon thuis voor de buis? ‘De buis’ is bij Online.nl bovendien een breed begrip, want bij ons kijk je net zo makkelijk op je smartphone of tablet live naar de Champions League.

Hoe deed Ajax het vorig seizoen in Europa?

Ajax Amsterdam heeft iets goed te maken in de Champions League. Het vorige seizoen van de Champions League verliep immers teleurstellend voor de Amsterdammers. Het team eindigde als derde in de poule en moest Chelsea en Valencia laten voorgaan. Het was een domper voor de Amsterdammers dat ze noodgedwongen doorsluisden naar de Europa League. Bovendien hield de tegenslag toen nog niet op. De Nederlandse kampioen kwam in de thuiswedstrijd tegen het bescheiden Spaanse Getafe niet verder dan een nipte 2-1. In de daaropvolgende uitwedstrijd kreeg Ajax een 2-0 te verwerken, waardoor het Europese avontuur definitief voorbij was. Het jaar daarvoor verraste Ajax juist vriend en vijand. Met een jonge en dynamische ploeg stootte het team toen door naar de halve finale. Na dit ietwat teleurstellende seizoen, dat sowieso ook overschaduwd werd door de corona-crisis, is de nieuwe editie van de Champions League een kans om Europees weer successen te boeken. Ajax kwam voor de loting in pot 2 terecht, waar ook teams zoals Manchester City en Atletico Madrid in zaten. Tegen deze toppers moet Ajax het nu dus nog niet opnemen. Uiteindelijk trof Ajax de Deense landskampioen FC Midtjylland, de Engelse topper Liverpool en het Italiaanse Atalanta Bergamo. Op papier heeft Ajax een goede kans tegen deze teams.

Wat zijn nu de kansen van Ajax?

Fans en analisten zijn optimistisch en denken dat een tweede plaats na Liverpool mogelijk moet zijn. Als team wil je immers een mengeling van sterke en minder sterke tegenstanders om het tegen op te nemen. Liverpool is een begrip, maar daar kan Ajax sowieso de rol van underdog spelen. Bovendien is het zo dat sommige teams de Nederlanders gewoon onderschatten. Inderdaad, Ajax was twee jaar geleden op zijn sterkst en liet daarna enkele toppers als Hakim Ziyech en Frenkie de Jong gaan. Hoewel Amsterdam deze en andere belangrijke spelers verkocht heeft, denken analisten dat er alweer een nieuwe generatie klaar staat, zoals dat gaat bij een team als Ajax. De Ajacieden moeten het niet zozeer hebben van topspelers, maar wel van een attractieve en aanvallende spelstijl en spelers die in dit kader passen. Kortom, voor Ajax is alles mogelijk en alleen Liverpool lijkt beter te zijn. Onze voorspelling? Ajax wordt tweede en gaat daarna opnieuw voor het verrassingseffect in de rest van het tornooi.

Wat is het speelschema van Ajax in de groepsfase?

Hou alvast volgende avonden vrij voor een leuke pot Europees voetbal en bekijk de wedstrijden op je smartphone of tablet dankzij Online.nl. Champions League kijken kan natuurlijk ook op andere momenten. Op 21 oktober mag Ajax het in de eigen Johan Cruijff ArenA in Amsterdam meteen opwarmen voor een echte kraker tegen Liverpool. Het Engelse team won in seizoen 2018-2019 nog de Champions League. In het vorige seizoen 2019-2020 liep het wat minder, maar dat Liverpool een geduchte tegenstander is, dat staat vast! Het is een wedstrijd waar zowel Ajax als Liverpool naar uitkijkt. Op 27 oktober nemen de Amsterdammers het dan in het Stadio Atleti Azzurri d'Italia op tegen Atalanta Bergamo. Het wordt een moeilijke uitwedstrijd. Atalanta Bergamo scoorde vorig seizoen het hoogste aantal doelpunten (98 keer!) en schoot het meest op doel (541 keer). Op 3 november volgt nog een uitwedstrijd voor Ajax. Daarna reist het team af naar Denemarken, naar de MCH Arena in Herning om precies te zijn, om het op te nemen tegen FC Midtjylland. Het team kwam al drie keer uit in het kampioenenbal en hoopt nu op een goede score en een reputatie als dark horse in de poule. De volgende wedstrijd is op 25 november en is opnieuw een thuiswedstrijd. De Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is dan het decor voor de wedstrijd tegen FC Midtjylland. Ajax mag vervolgens op 1 december afreizen naar Anfield in Liverpool voor de uitwedstrijd tegen de gelijknamige club aan de Mersey. You’ll never walk alone! Op 9 december ten slotte neemt Ajax het thuis op tegen Atalanta Bergamo. Dat Bergamo Nederlandse spelers Marten de Roon en Hans Hateboer in zijn kern heeft, kan deze wedstrijd alleen maar aantrekkelijker maken. Beide spelers zijn Nederlandse internationals. Zowel Ajax als Online.nl maken zich klaar voor een heerlijk seizoen Champions League. Wij hopen op veel sportieve en hoogstaande wedstrijden met veel fair play en veel goals.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot