Big Brother is terug!
Terug naar de blog

Big Brother is terug!

20/01/2021 Kijktips

Ongeveer drie weken geleden begon de spraakmakende realityshow Big Brother, die eind jaren 90 zeer uniek en zijn tijd geheel vooruit was, opnieuw.

Vier Nederlanders en vier Vlamingen stapten maandagavond 4 januari een coronaproof huis binnen dat is gelegen naast het kantoor van producent EndemolShine in Amsterdam-Zuidoost.

Het huis is 300 vierkante meter groot en er bevinden zich 125 camera's (zelfs op het toilet) die de bewoners nauwlettend in de gaten houden. Voorheen waren dit maar 25 camera's.

Nu ruim twintig jaar en vele realityshows later, is Big Brother dus terug en heeft de nieuwe groep deelnemers het huis inmiddels betreden en zich eigen gemaakt.

Big Brother nieuwe stijl

Het verschil met toen is natuurlijk dat we tegenwoordig vergroeid zijn met onze telefoons, Ipads en andere mobiele apparaten en de wereld met al het nieuws en onze contacten normaal gesproken altijd binnen handbereik zijn. Dat was voor de deelnemers even flink afzien, maar na een paar weken hebben ze de eerste afkickverschijnselen goed doorstaan of hebben ze het huis alweer verlaten (Ziko en Theo).

Er zijn ook nieuwe deelnemers bijgekomen, zodat de chemie in de groep in beweging blijft en het voor de kijkers thuis en beetje afwisselend blijft!

Bekende onderdelen van Big Brother zoals de weekopdracht en de dagboekkamer, waarin de bewoners hun ei kwijt kunnen, zijn gebleven. Nieuw is het dat er een huismeester wordt aangesteld. Deze kan niet geëlimineerd worden, mag drie eigen huisregels bepalen en het budget voor de boodschappen beheren. Een fijne baan dus als je in het huis zit!

Destijds konden de kijkers eigenlijk simpelweg naar de tv kijken en meegenieten van de gebeurtenissen en weekopdrachten in het huis. Ook toen was er al een interactief deel, het stemmen, dat ging gewoon via de ouderwetse telefoonlijn.

Iedere week werd de deelnemer met de minste telefonische stemmen weggestuurd tijdens een live uitzending die plaatsvond op donderdagavond. Tijdens de finale lagen er zelfs diverse telefoonlijnen compleet uit vanwege de enorme drukte, wat echt heel bijzonder was voor die tijd. Conclusie; een nieuwe manier van televisie maken was geboren.

Big Brother spelelementen

In de huidige versie van Big Brother stemmen de bewoners op elkaar en worden de twee deelnemers met de meeste stemmen aan het publiek voorgedragen voor eliminatie. Het publiek stemt een van deze twee deelnemers weg.

Zoals eerder gezegd kan er niet op de huismeester gestemd worden. Het publiek bepaalt ook wie de volgende huisbaas wordt. Door middel van het spelen van een spel, kan er in de game room immuniteit verkregen worden.

Elke donderdag wordt er in de uitzending bekend gemaakt wie er weg moet. Ook mogen de mensen thuis bepalen hoe het leven van de deelnemers eruit gaat zien. Zo is deze Big Brother veel interactiever dan die uit de vorige eeuw, wat niet heel vreemd is natuurlijk.

Er wordt dagelijks een programma om 21.30 uur op RTL 5 uitgezonden en op zaterdag om 18.00 uur met daarin een samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen.

Met een abonnement op Internet & TV of Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) van Online.nl mis je niets van Big Brother. Je krijgt van ons een Basis zenderpakket met meer dan 80 zenders (waaronder uiteraard RTL5)

Kun je een aflevering niet zien omdat je een belangrijke afspraak hebt? Dan neem je hem gewoon op in de cloud en bekijk je hem later.

Ben je onderweg? Via de Canal Digitaal TV App bekijk je de belevenissen van de bewoners ook op je smartphone of tablet.

En is niet iedereen in huis fan van jouw favoriete programma? Geen enkel punt; je kunt via Online.nl op verschillende toestellen naar meerdere programma’s tegelijk kijken. Zo is er voor ieder wat wils en kun jij Big Brother kijken terwijl je huisgenoot die belangrijke voetbalwedstrijd niet hoeft te missen.

Redenen genoeg dus om een abonnement bij ons te nemen!

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot