category label Interactieve TV Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

De beste films nu gratis te zien bij Online.nl!

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author LianneDoor leestijd 2 minuten

Vanuit je eigen luie stoel de beste films kijken, wie wil dat nu niet? Ook de befaamde ‘thuisbioscoop’ is onderdeel van het complete pakket van Online.nl. Iedere maand voegen we weer nieuwe films toe aan het gratis filmaanbod van Online.nl films. We bespreken drie toppers die we onlangs toevoegden. Zet de popcorn klaar voor Franse humor, dramatische romantiek en een echte dikke vette tranentrekker!

Franse humor: Potiche

Potiche is een Franse tragikomedie die een belangrijk maatschappelijk onderwerp uit de jaren zeventig aankaart: de carrière van de vrouw. Het verhaal speelt zich af in Frankrijk, waar meneer Pujol met ijzeren vuist een fabriek leidt. Hij houdt er een affaire op werk op na en is onaardig tegen zijn kinderen. Wat hem nog het meest afschildert als een naar persoon, is hoe hij zijn vrouw Suzanne kleineert en haar alles behalve het welverdiende respect geeft.

Totdat meneer Pujol in het ziekenhuis belandt en er vervanging van hem in de fabriek nodig is. Tegen alle verwachtingen in, wordt Suzanne aangewezen om voor hem waar te nemen. Een vrouw aan de top?! Zou haar assertiviteit en luistervermogen een einde maken aan de staking van de fabriekswerkers?

Romantiek, plezier en een vleugje drama: A Weekend in Paris

Ja, deze film kijkt lekker weg. Een echtpaar spendeert, zoals de titel luidt, een weekend in de Franse hoofdstad. Even tijd voor elkaar, samen op avontuur. Dit zorgt voor humoristische scenes en grappige situaties. Maar deze film is zeker niet oppervlakkig!

Want naar mate de uren van hun weekend in Parijs verstrijken, komen er meer huwelijksperikelen naar boven geborreld bij beide partijen. Dit eindigt in het dieper nadenken over de zin van het leven en over wat dit voor de ander betekent. Een film over samen in het leven staat en er onvoorwaardelijk voor elkaar zijn.

Meeleven met The Tree

Pak voor deze film de doos met tissues er maar bij. The Tree is een hele mooie film, die gaat over een klein meisje dat ervan is overtuigd dat haar overleden vader tegen haar praat via de bladeren van een boom. Deze prachtige boom staat naast het huis van de overgebleven weduwe en haar kinderen. Helaas beginnen de wortels van deze boom langzamerhand de fundering van het huis te vernielen.

In dit meeslepende verhaal zien we de grote emoties die het meisje voelt bij wat eigenlijk zo simpel lijkt: een boom. Een mooie film over hoe dicht het leven bij de dood komt. En andersom.

Zo kijk jij de gratis on-demand films van Online.nl films

Deze, en nog veel meer mooie films van Online.nl films kijk je via interactieve tv. Druk op ‘Menu’ op de afstandsbediening en ga naar Films & Series. Kies vervolgens voor Online.nl films. Ook kun je natuurlijk via de Interactieve TV App kijken! Met de Interactieve TV App kijk jij waar je wilt, wanneer je wilt op je smartphone of tablet live tv.

Met welke film nestel jij je op de bank?