AZ-Groningen live kijken
Terug naar de blog

AZ-Groningen live kijken

11/11/2020 Sport

Sla je geen Eredivisiewedstrijd over en wil je AZ-Groningen live kijken? Abonneer je op Internet & TV bij Online.nl.

 

AZ-Groningen live kijken - het is net alsof je erbij bent

 

Als rechtgeaarde voetbalfan hou je de Eredivisie-agenda nauwlettend in de gaten. Daarbij hebben niet alleen de wedstrijden die je favoriete team speelt je aandacht. Nee, je bent ook zeker geïnteresseerd in alle wedstrijden die strijd en spanning beloven. Wedstrijden waarbij wat op het spel staat, zodat je zeker weet dat beide teams tot het uiterste zullen gaan en jij kunt genieten van splijtende passes, spannende spelhervattingen en bloedstollende doelpogingen.

Je hoeft niet uit Alkmaar of uit het hoge noorden te komen om enthousiast te worden van de wedstrijd die op 6 december om 14.30 uur op het programma staat. AZ reist dan af naar Groningen, waar ze in de Euroborg aan mogen treden tegen het team van FC Groningen. En hoewel de Euroborg tegenwoordig een andere naam draagt, namelijk Hitachi Capital Mobility Stadion, zal elke geboren noorderling nog steeds de oude naam op de lippen hebben.

Beide teams staan in de middenmoot en zien kansen om in de ranglijst te stijgen. Wil je elke minuut van deze wedstrijd volgen en AZ-Groningen live kijken?

Helaas kan dit niet in het stadion zelf, maar met een abonnement op Internet & TV of Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) van Online.nl maak je gewoon van je eigen woonkamer een tribune. Het kraakheldere geluid en de haarscherpe beelden maken je voetbalervaring compleet.

Wat zijn de kansen van FC Groningen dit seizoen?

FC Groningen is een taaie tegenstander met een bijzonder trouw en fanatiek publiek. Veel topploegen die naar het noorden van Nederland afreisden met het idee even snel drie punten te scoren, zijn van een koude kermis thuisgekomen. Met de altijd zeer fanatieke twaalfde man op de tribunes lijkt het alsof de noorderlingen vleugels krijgen en nog meer uitblinken in strijdlust.

In het voetbalseizoen 2019 - 2020, dat zoals we allemaal weten vroegtijdig eindigde, wist Groningen de negende plaats te bereiken. Momenteel bezet het team de zevende plaats, op vijf punten afstand van koploper Ajax. We weten allemaal dat FC Groningen dit jaar een potentiële troefkaart in handen heeft. Superster Arjen Robben, ooit begonnen in de Euroborg, besloot om op gepaste wijze afscheid te nemen van zijn carrière door nog éénmaal uit te komen voor de ploeg waar hij groot werd.

Helaas hebben de Groningers en de rest van Nederland nog niet écht van de kwaliteiten en creativiteit van Robben kunnen genieten. Zoals vaker blijft blessureleed hem niet bespaard.

Het gaat echter de goede kant op en mocht hij fit zijn om op 6 december in de basis te staan, dan mag de verdediging van AZ zijn borst natmaken. De onovertroffen snelheid van deze dribbelkoning heeft de potentie om uit te groeien tot het belangrijkste offensieve wapen van het team dat geheel terecht de naam Trots van het Noorden draagt. Zeker als het samenspel met toppers als Jørgen Strand Larsen en Ko Itakura als routine gaat aanvoelen.

Is AZ dit jaar net zo succesvol als het afgelopen seizoen?

Voor AZ is het vorige seizoen bijzonder frustrerend geëindigd. Net toen Nederland vanwege de coronapandemie maanden op slot moest, werden de resterende wedstrijden van de Eredivisie afgelast.

AZ bezette toen de tweede plek achter koploper Ajax. Beide ploegen hadden een gelijk puntenaantal, maar Ajax had een beter doelsaldo. Dit leverde uiteindelijk Ajax een ticket voor de groepsfase van de Champions League op, terwijl AZ zich door de voorrondes moest worstelen. Helaas bleek Dynamo Kiev een maatje te groot en moest AZ genoegen nemen met een plek in het Europa League-toernooi. En zoals we de Alkmaarders kennen, zorgden ze daar voor een verrassing door Napoli op eigen terrein de baas te blijven.

De week daarop werd het Kroatische Rijeka met 4-1 verslagen en kon AZ het vizier richten op Real Sociedad, die je gerust een tegenstander van formaat mag noemen. In de Eredivisie maakt AZ nu nog een wat zwalkende indruk, wat ze een tiende plaats heeft opgeleverd met slechts 8 punten uit 6 wedstrijden. Zowel spelers als fans weten dat het team veel beter kan presteren. We moeten er wel rekening mee houden dat op dit moment AZ het team is dat het meeste last heeft van de tweede golf van de pandemie, een probleem dat ook PSV heeft getroffen. Is een speler positief getest, dan zal hij toch echt in quarantaine moeten. Het is dus maar de vraag wie er op 6 december fit genoeg is om de Trots van het Noorden partij te bieden.

AZ-Groningen live kijken en genieten van nog meer sport

Jij zit voor de buis op 6 december om 14.30 uur? Een open deur natuurlijk, want we weten dat je geen minuut wilt missen van de match tussen AZ en FC Groningen. Eigenlijk geldt dit voor meer Eredivisiewedstrijden. Dan hoef je maar één ding te doen: een keuze maken uit onze abonnementen Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) of Internet & TV. In ons Basis HD-pakket zitten de zenders ESPN 1, 2 en 3. Hier volg je alles uit de Eredivisie live, in kraakheldere kwaliteit, alsof je zelf op de tribune zit.

Doe jezelf dan ook een groot plezier en download de Canal Digitaal TV App. Stel nou dat je niet thuis bent als er een sportwedstrijd op de buis komt, dan kun je de wedstrijd onderweg volgen op je tablet of smartphone.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot