AZ-Feyenoord live kijken
Terug naar de blog

AZ-Feyenoord live kijken

18/02/2021 Sport

Op zondag 28 februari om 16.45 uur is de aftrap van deze directe concurrenten in het nog steeds gehavende AFAS-stadion in Alkmaar. Dat tot verdriet van spelers en fans nog steeds niet klaar is en erg aan kou en wind onderhevig is. Het komt het mooie combinatievoetbal van beide teams waarschijnlijk niet ten goede.

We zijn allemaal erg benieuwd wat er zal gaan gebeuren in deze topper op de laatste dag van Februari. De verschillen bovenin zijn klein en er zijn al meerdere clubs geweest die een zekere winst zagen verdwijnen of juist onverwachts een overwinning boekten. Alles is dus nog mogelijk in deze heerlijke speelronde vierentwintig. Eerder op de dag spelen PSV en Ajax al tegen elkaar in Eindhoven, dus bovenaan de ranglijst worden er hoe dan ook punten verspeeld.

AZ of Feyenoord zouden dus wel eens hele goede zaken kunnen gaan doen op weer een spannende Super Sunday! Maar hoe vergaat het beide clubs nu eigenlijk de laatste tijd?

AZ eindigde vorig seizoen op doelsaldo op de tweede plaats en won heel mooi van alle grote clubs. Maar dit seizoen wil het nog niet helemaal lukken bij de Alkmaarders. Er werden in het begin van de competitie veel punten verspeeld en tot overmaat van ramp werd succestrainer Arne Slot per direct ontslagen. Dat zorgt (onbewust) toch voor onrust. Inmiddels heeft Pascal Jansen het stokje overgenomen en hij doet zijn best AZ weer op het niveau van vorig seizoen te krijgen. Want mooi voetbal spelen, dat kunnen de Alkmaarders wel.

Bij Feyenoord rommelt het al weken tussen de spelers en coach Dick Advocaat, al zorgde dat eind januari juist voor een afgetekende overwinning op PSV. Feyenoord leek een hoge klassering te kunnen vergeten, maar kruipt langzaam weer richting de top drie van de Eredivisie. Het bewijst maar weer dat alles mogelijk is in het huidige voetbal!

Pikant detail is dat in de huidige AZ-selectie drie oud-spelers zitten van Feyenoord: Bruno Martins Indi, Jordy Clasie en Ron Vlaar. En bij Feyenoord spelen er weer twee oud-AZ’ers: Steven Berghuis en Ridgeciano Haps. Zij speelden tussen 2012 en 2015 samen in Alkmaar. Het komt vaak voor dat juist deze oud-spelers, in dit soort krakers, het verschil maken!

Europees voetbal

Het is een hele belangrijke wedstrijd voor de huidige nummers vier en vijf van de Eredivisie. Dit seizoen is er slechts voor de nummers een tot en met drie een direct ticket beschikbaar voor Europees voetbal in het seizoen 2021/2022. En daar vallen beide clubs dus nu nog net buiten.

De kampioen van Nederland speelt in de groepsfase van de Champions League. De nummer twee stroomt in in de derde voorronde van de Champions League. En de nummer drie gaat van start in de derde voorronde van de Europa Conference League. Dit nieuwe Europese toernooi kent alleen kwalificatierondes, waar dus twee Nederlandse clubs aan mogen deelnemen.  

Door de verschuiving van plekken naar dit derde Europese toernooi, is er slechts één plek beschikbaar voor Nederland in de kwalificatieronde van de welbekende Europa League. Dit betreft het vierde beschikbare ticket, dat ook recht geeft op directe Europese deelname. Deze gaat dus direct naar de Nederlandse bekerwinnaar. Het vijfde, en laatste ticket, wordt gewonnen door de winnaar van een play-off toernooi. Hier mogen de nummers vier tot en met zeven van de eredivisie aan deelnemen.

Gezien de huidige ranglijst doen AZ en Feyenoord daar dus aan mee, maar slechts een van de vier deelnemende teams krijgt het laatste beschikbare ticket. Al heeft Feyenoord nog een vangnet! Omdat zij ook nog steeds zicht hebben op de KNVB-beker en dus een extra kans op direct Europees voetbal. Het is duidelijk: elke punt telt en er staat dus een stuk meer dan alleen prestige en vermaak op het spel deze zondag. 

Eredivisie programma

Wat de uitslag ook wordt, na afloop van deze speelronde zijn er nog tien rondes te gaan en zijn er dus nog maximaal dertig punten te verdienen of te verliezen. Het programma voor beide topclubs is na ronde 24 redelijk gelijk. AZ voetbalt thuis nog tegen PSV en uit tegen Ajax en Vitesse en Feyenoord krijgt PSV nog uit en Ajax en Vitesse juist weer thuis. Er kan dus nog een heleboel gebeuren voor het einde van het seizoen.

Mis niets van jouw favoriete teams!

Wil je ook niets missen van deze heerlijke wedstrijd(en) en de ontknoping van de Eredivisie? Neem dan een abonnement op Internet & TV of Alles-in-1 bij Online.nl. In je Basis tv-pakket heb je de keuze uit meer dan 80 kanalen. En het mooiste is, ESPN, ESPN 2 en ESPN 3 waar alle Eredivisie wedstrijden te zien zijn, zitten er standaard bij.

Ben je nou net onderweg? Via de Interactieve TV App bekijk je alle wedstrijden ook op je smartphone of tablet. En is niet iedereen in huis blij dat jij op Super Sunday de hele middag voetbal zit te kijken?

Geen enkel punt; je kunt via Online.nl op verschillende toestellen naar meerdere programma’s tegelijk kijken. Zo is er voor ieder wat wils en kun jij AZ-Feyenoord kijken terwijl je huisgenoot zijn favoriete soap niet hoeft te missen. Redenen genoeg dus om een abonnement bij ons te nemen!

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot