Australian Open: Mijlpaal voor Federer
Terug naar de blog

Australian Open: Mijlpaal voor Federer

29/01/2018 Sport

De eerste Grand Slam zit er weer op! Dit weekend waren de finales op de Australian Open bij zowel de mannen als vrouwen. Hoog tijd om terug te blikken op het eerste grote tennistoernooi van 2018. Wat viel op?

Finale mannen: mijlpaal voor Roger Federer op Australian Open

De prestaties van Roger Federer lijken met het jaar spectaculairder te worden. In Melbourne was hij de oudste finalist op een Grand Slam sinds 1974. De titelverdediger speelde in de finale tegen Marin Cilic. Tot de finale verloor Federer nog geen enkele set en dus kon hij opgaan voor een perfecte Grand Slam: winst zonder setverlies. Dat lukte helaas niet, want Cilic dwong Federer tot een vijfsetter. Toch was de ‘oude’ Federer uiteindelijk de beste: hij won met 6-2, 6-7, 3-6, 6-3 en 6-1. En daarmee verdedigde de Zwitser zijn titel in Melbourne met succes! Dat betekende automatisch een prachtige mijlpaal voor de succesvolste tennisser ooit: Federer won zijn twintigste Grand Slam! Bij de mannen een ongeëvenaarde prestatie. Leuk weetje: de Australian Open was het 200e Grand Slam-toernooi in de geschiedenis van het tennis. En Federer won er daarvan dus twintig. Dat betekent dat hij tien procent van alle Grand Slams ooit op zijn naam heeft geschreven. Een bijzonder knappe prestatie!

Finale vrouwen: een nieuwe Grand Slam-winnares op de Australian Open

Bij de vrouwen ging de finale tussen Simona Halep en Caroline Wozniacki, de nummers een en twee van de wereld. Beide wonnen nooit eerder een Grand Slam, dus de finale op zaterdag zou een mooie primeur voor een van de dames betekenen. De Deense Wozniacki stond al twee keer in de finale van de US Open en was in 2010 en 2011 de nummer een van de wereld. Halep, tot zaterdag de nummer een van de wereld, stond vorig jaar in de finale van Roland Garros. De wedstrijd werd uiteindelijk een spannende driesetter. Wozniacki won de eerste set in een tiebreak. Vervolgens herpakte Halep zich door de tweede set knap met 6-3 te winnen. De derde (en langste) set werd met 6-4 een prooi voor Wozniacki, waarmee de Deense eindelijk haar eerste Grand Slam pakte en meteen ook de nummer een van de wereld werd. En Halep? Die krijgt later dit jaar ongetwijfeld een herkansing.

Tennis bij Online.nl

De Australian Open was met tv van Online.nl te zien bij Eurosport. Later dit jaar zijn ook de andere Grand Slams te zien bij Online.nl. Het eerstvolgende Grand Slam, Roland Garros, is tussen 27 mei en 10 juni op Eurosport te zien. Wimbledon is hier ook te zien. De US Open is eveneens op Eurosport te zien. Ben je een echte tennisliefhebber? Van 12 tot en met 18 februari is in Ahoy Rotterdam het ABN AMRO World Tennis Tournament, met wereldtoppers als Wawrinka, Dimitrov, Zverev en Tsonga! Je kunt hier de wereldtop dus met je eigen ogen in actie zien! Wat vind jij van de knappe prestatie van Federer? En pakt Halep later dit jaar alsnog haar eerste Grand Slam?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot