category label Sport Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl

Alles over de Australian Open 2018!

Blog met tips, weetjes en informatie over internet en tv | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Dus jij dacht dat er voor sportliefhebbers in januari niets te beleven valt? Echt wel! Maandag start namelijk de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. Tijd om je alles te vertellen, zoals waar je het kunt kijken en wie de grootste kanshebbers zijn.

Titelverdedigers op de Australian Open

Australian Open Federer Online.nl

Vreugde bij Roger Federer nét nadat hij vorig jaar de Australian Open won.

Vriend en vijand verbaast hij, good old Roger Federer. Vorig jaar won hij in Australië voor het eerst sinds Wimbledon 2012 weer een Grand Slam, toen hij in vijf sets zijn rivaal Rafael Nadal versloeg. De inmiddels 36-jarige Zwitser is ook dit jaar weer van de partij. Serena Williams is de titelverdedigster bij de vrouwen, een bijzondere prestatie gezien ze vorig jaar zwanger was. Inmiddels is ze moeder geworden en is het nog de vraag of ze er in Melbourne bij is. Ze maakte haar rentree op een toernooi in Abu Dhabi, maar bleek eigenlijk nog niet fit genoeg te zijn. Zij is het grote vraagteken dat boven de Australian Open hangt dit jaar.

Kanshebbers voor de Australian Open

Er zijn nog genoeg andere kapers voor de kust, zeker bij de vrouwen. Ondanks eerdere geruchten doet Serena Williams toch niet mee aan deze Grand Slam. Ze is in september 2017 bevallen van dochter en is naar eigen woorden nog niet op het punt waar ze wil zijn. Verwacht wordt dat Garbine Muguruza, Karolina Pliskova en Maria Sjarapova weer ver gaan komen. Opvallend: Sloane Stephens, de winnares van het laatste Grand Slam-toernooi van 2017, de US Open, wordt niet als één van de favorieten gezien. Dit komt omdat zij op het toernooi van Brisbane uitviel met een knieblessure.

Bij de mannen zijn Federer en Nadal, ook nu ze allebei de dertig gepasseerd zijn, dé favorieten. Samen met Novak Djokovic, die nog last heeft van een hardnekkige elleboogblessure. Kan hij op de Australian Open zijn oude niveau weer halen? Underdogs voor de toernooiwinst zijn Grigor Dimitrov, Stan Wawrinka, Alex Zverev en Juan Martin del Potro. Deze namen moet je dus zeker in de gaten houden! Andy Murray is er dit jaar niet bij.

Australian Open kijken bij Online.nl

De Australian Open start maandag 15 januari en duurt tot en met zondag 28 januari. Zoals je misschien wel weet is er een aardig tijdsverschil, wat betekent dat de wedstrijden voor ‘ons’ van vroeg in de ochtend tot ongeveer het middaguur duren. Ideaal om met het (ontbijt) bord op schoot te kijken!

De Australian Open wordt in zijn geheel uitgezonden bij Eurosport 1 en Eurosport 2. Eurosport 1 zit in ons Basis HD Plus-pakket, Eurosport 2 zit in ons Entertainment HD-pakket. Heb je dit pakket nog niet? Dan kun je dit makkelijk regelen via Mijn Online.nl of als je een nieuw tv-abonnement afsluit.

Wie zijn jouw favorieten op de Australian Open 2018?