PSV-Ajax Live kijken
Terug naar de blog

PSV-Ajax Live kijken

09/12/2017 Sport

Wil je PSV-Ajax live kijken? Neem een abonnement op Internet & TV bij Online.nl en bekijk de wedstrijd op tv en mobiel.

Als rechtgeaarde voetbalfan mag je gerust toegeven dat sommige wedstrijden je meer aanspreken dan andere. Uiteraard volg je elke wedstrijd van je eigen club op de voet, of je team nu uit of thuis speelt.

Je bent ook zeker te porren voor een klassieke streekderby, maar je hart gaat pas écht sneller kloppen bij de klassiekers uit onze nationale competitie. Dé klassieker waar heel Nederland naar uitkijkt is al sinds jaar en dag de directe strijd tussen Ajax en Feyenoord. De rivaliteit tussen 020 en 010 is ook internationaal bekend.

Laten we echter die andere topwedstrijd niet vergeten. PSV tegen Ajax mag je gerust ook tot de klassiekers rekenen.

Hoe vaak heeft het onderlinge treffen tussen beide topteams niet het verloop van de competitie bepaald?

Momenteel voert Ajax de lijst aan, met PSV op vier punten afstand. Een topwedstrijd is natuurlijk pas echt top als er publiek aanwezig mag zijn. Vanwege de corona-maatregelen heeft de KNVB besloten om de écht belangrijke wedstrijden later in te plannen. PSV-Ajax wordt gespeeld op 10 januari om 16.45 uur.

Het is nog maar de vraag of er dan al publiek aanwezig mag zijn. PSV-Ajax live kijken vanuit het Philips Stadion is natuurlijk het mooist.

Is dit niet mogelijk, ga dan voor de volgende beste optie: live genieten van topvoetbal bij Online.nl. Met een abonnement op Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) of Internet & TV bekijk je deze klassieker in haarscherpe beelden op je tv, je tablet of je telefoon.

PSV, solide en altijd gevaarlijk

PSV, Eindhovens trots, is een team om rekening mee te houden. PSV is met Ajax en Feyenoord de club met de meeste titels op zijn naam. Bovendien zijn deze drie clubs de enige Nederlandse clubs die Europees kampioen werden.

In de prijzenkast van PSV ontbreekt alleen de wereldbeker voor teams, die hun concurrenten uit Rotterdam en Amsterdam wél wisten te winnen. Vooral sinds de jaren 1970 is PSV uitgegroeid tot een geduchte titelkandidaat, die de plannen van de twee grote clubs uit Holland regelmatig doorkruiste.

Elke keer als PSV Ajax tegenkomt in competitieverband, staat er veel op het spel. Winst of verlies bepaalt in grote mate de titelkansen. Van de 161 keer dat beide teams tegenover elkaar stonden, wisten de Ajacieden het vaakst de overwinning binnen te slepen.

De grootste thuisoverwinning van PSV of Ajax stamt uit 1975-1976. Het legendarische team van Willy van der Kuijlen en de torenhoge Zweed Ralf Edström stuurde de Amsterdammers toen met 6-2 naar huis. Dit kunstje herhaalden de Eindhovenaren overigens ook in 2008-2009. Heeft PSV thuis ook wel eens met grote cijfers verloren? De laatste grote vernedering, toen Ajax met 0-5 de sterkere ploeg bleek, stamt alweer uit de jaren 1950. Hou er maar rekening mee dat PSV, die op dit moment slechts vier punten achterstand heeft op koploper Ajax, alles uit de kast zal halen om te zegevieren.

Gaat Ajax zijn favorietenrol dit jaar waarmaken?

Zowel Ajax als PSV hebben dit seizoen een relatief jonge ploeg. Beide teams vertonen klasse en verrassend creatief spel, maar het is ook duidelijk dat het samenspel en het speltempo verbeteringen kan gebruiken.

Dit speelt met name bij PSV, dat de afgelopen tijd niet elke wedstrijd met het sterkste team op de proppen kwam. Dat werd voor een groot deel veroorzaakt door blessures en coronabesmettingen. Ajax doet het zowel nationaal als internationaal uitstekend. De Amsterdammers hebben aan een overwinning op Atalanta Bergamo genoeg om overwintering in de Champions League zeker te stellen.

De creativiteit, de technisch hoogbegaafde spelers en het typische Amsterdamse speltempo zijn de grootste troefkaarten, waarmee ze de meeste Eredivisieteams de baas kunnen.

Echter, tegenstander PSV weet hier vrijwel altijd een goed antwoord op te geven. Zelfs halverwege de jaren 90, toen de Ajacieden de titel Godenzonen hadden verdiend, bleek de club uit Eindhoven een grote kluif, zeker als ze in hun eigen Philips stadion speelden.

Als Ajax dit jaar een serieuze gooi naar de landstitel doet, zal het zich goed moeten voorbereiden op de wedstrijd tegen hun Eindhovense aartsrivalen. Als zowel Roger Schmidt als Erik ten Hag hun sterkste spelers kunnen opstellen, wordt PSV-Ajax van 10 januari een van de hoogtepunten van dit Eredivisieseizoen.

Deelt PSV thuis een klap uit?

Mede door de coronabesmettingen in eigen gelederen heeft PSV minder goed gepresteerd in Europees verband. Momenteel heeft de club enkel nog te maken met wat blessures. Na de winterstop is de kans groot dat het hele team fit kan aantreden.

De aanval, met Eran Zahavi en Donyell Malen als goalgetters, ondersteund door routinier Mario Götze, kan het de Amsterdammers behoorlijk lastig maken. De PSV-verdediging zal zich goed voorbereiden op de klasse van Traoré, Promes en Labyad, wetend dat ze ook Klaassen en Tadić niet uit het oog mogen verliezen.

Voor beide teams staat alles op het spel. PSV wil de achterstand op koploper Ajax verkleinen en Ajax zal de voorsprong willen consolideren. Het is te vroeg om nu al een voorspelling te doen. Op 10 januari zal elke voetballiefhebber gekluisterd aan de buis zitten. Jij kunt dat doen door via Online.nl de gehele wedstrijd live te volgen.

Live genieten van topvoetbal uit de Eredivisie

PSV-Ajax moet je gewoon live gezien hebben. Kan het niet in het stadion, tussen de Ajax- of PSV-supporters, doe het dan gewoon thuis, vanaf de bank.

Neem een abonnement op Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) of Internet & TV. Via ons snelle netwerk profiteer je van haarscherpe beelden, zodat je ook thuis een stadionervaring kunt krijgen.

Ben je om 16.45 uur onderweg in het openbaar vervoer, download dan onze Canal Digitaal TV App om PSV-Ajax live te kijken op je tablet of smartphone.