category label Sport Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl

Ajax – PSV: Vecht Ajax zich terug in de titelrace?

Blog met TV en Internet Tips en updates | Online.nl author BoukeDoor leestijd 2 minuten

Tien punten. Dat is de achterstand van Ajax op koploper PSV in de Eredivisie. En zondag staat Ajax – PSV op het programma. Vecht Ajax zich in eigen huis terug in de titelrace? Wij beschouwen deze kraker alvast voor en zijn heel benieuwd: bedraagt de achterstand na zondag zeven of dertien punten?

Inmiddels zijn er alweer veertien speelrondes in de Eredivisie gespeeld. Eerder maakten we al de balans op van de winnaars en verliezers tot nu toe. Het moge duidelijk zijn: PSV is tot nu toe verreweg de sterkste. Daarmee is het absoluut één van de winnaars van de Eredivisie. Het won immers dertien van de veertien wedstrijden. Ajax kwam uit de bus als één van de verliezers. Na het gelijkspel tegen FC Twente van afgelopen zaterdag verloor het zelfs de tweede plaats aan AZ. Aanstaande zondag nemen Ajax en PSV het in een rechtstreeks duel tegen elkaar op. Dat wordt zonder twijfel een ontzettend spannende wedstrijd tussen twee aartsrivalen. Wie heeft de beste kansen?

PSV royaal aan kop in Eredivisie

PSV presteert oerdegelijk. Het spel is misschien niet altijd even sprankelend, maar de Eindhovenaren houden de boel achterin vaak hartstikke goed dicht. Dat leverde al een aantal één-nulletjes op, maar niemand in Eindhoven en omstreken die je daarover hoort klagen. Het mooie voor PSV is dat het aanstaande zondag tegen Ajax niet ‘hoeft’. De ploeg van Philip Cocu kan de Amsterdammers het spel laten maken. Met een gelijkspel zal PSV ongetwijfeld tevreden zijn. Zelfs een nederlaag is geen ramp, waardoor PSV waarschijnlijk ontspannen in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax aantreedt.

Weet Ajax het seizoen nog te redden?

In Amsterdam is de druk op de ketel heel wat hoger. Europees is Ajax allang uitgeschakeld. En dat is toch wel kwalijk, gezien de finaleplaats in de Europa League van vorig seizoen. Nu de achterstand op PSV in de Eredivisie alweer tien punten bedraagt, lijkt ook de titel niet meer haalbaar. De topper tegen PSV van aanstaande zondag is waarschijnlijk Ajax’ laatste reddingsboei waaraan het zich kan vastpakken om weer mee te doen voor de titel. Verwacht wordt daarom dat Marcel Keizer zijn mannen voor Ajax – PSV in een aanvallende opstelling het veld opstuurt.

Ajax – PSV bij Online.nl

Genoeg vooruitgeblikt, want uiteindelijk wordt op het veld pas duidelijk wat er gebeurt. Wanneer is Ajax – PSV precies? Je ziet deze topper aanstaande zondag om 16.45 uur op FOX Sports 1. FOX Sports 1, 2 én 3 zitten standaard bij Interactieve TV van Online.nl. Vooraf wordt er door de analisten aan tafel voorbeschouwd. Na de wedstrijd kun je rekenen op een uitgebreide nabeschouwing inclusief interviews met spelers en trainers van zowel Ajax als PSV.

De opstellingen van Ajax – PSV zijn nog onbekend. De teams maken die ongeveer een uur voor aftrap bekend. Scheidsrechter van dienst bij Ajax – PSV is de ervaren Kevin Blom.

Wat wordt volgens jou de uitslag van Ajax – PSV?