Ajax-Feyenoord live kijken via Online.nl
Terug naar de blog

Ajax-Feyenoord live kijken via Online.nl

12/01/2021 Sport

Je hebt er dit jaar een tijdje op moeten wachten. Misschien zat je al in de startblokken om kaartjes te kopen om je favoriete club vanaf de tribune aan te moedigen. Helaas zijn we in de eerste maand van het nieuwe jaar nog niet van de corona-maatregelen verlost. De KNVB had er nou juist rekening mee gehouden dat voor het einde van 2020 de lockdown maatregelen beëindigd waren, zodat de stadions weer toeschouwers mochten toelaten. Dat is de reden waarom ze de écht belangrijke wedstrijden vanaf januari in de planning hadden opgenomen. Je had je al zo verheugd op een bezoek aan de Johan Cruijff Arena. Immers, op 17 januari ontvangt Ajax hun aartsrivaal Feyenoord in de enige échte Nederlandse Klassieker. De aftrap vindt plaats om 16.45 uur. Uiteraard had je van tevoren al in de ArenA van de zinderende sfeer willen proeven. Je zult het nu vanaf je eigen sofa moeten doen. Met een abonnement op Internet & TV of Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) kun je Ajax-Feyenoord live kijken in een zeer hoge resolutie met kraakhelder geluid, zodat het net is alsof je op de tribune zit. Als onderdeel van je Basis zenderpakket krijg je toegang tot ESPN, ESPN 2 en ESPN 3, waarop je naast Ajax-Feyenoord ook andere live Eredivisiewedstrijden kunt zien. Kijk naar De Klassieker Ajax - Feyenoord op zondag 17 januari om 16:45 uur via ESPN. 

Ajax is klaar voor de Klassieker

De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is legendarisch. Beide topclubs uit 020 en 010 leven elk jaar naar de onderlinge ontmoetingen toe en dat geldt uiteraard ook voor de toeschouwers. Hoewel de rivaliteit soms grimmige vormen aan kan nemen, mogen we ook spreken van een groot onderling respect. Vraag oudere voetballiefhebbers eens naar de ontmoetingen in het oude stadion De Meer en de verhalen over Cruijff, Keizer, Rep en hun onderlinge strijd met Rinus Israëls, Theo Laseroms en Willem van Hanegem vliegen je om de oren. Met slechts twee verloren wedstrijden en één gelijkspel, vijf punten voorsprong op de Rotterdamse nummer drie en een indrukwekkend doelsaldo lijkt het dat Ajax de beste papieren heeft. Het team van Erik ten Hag draait uitstekend, maar kent ook elke wedstrijd wel een paar mindere periodes, waarin een gevaarlijke tegenstander als Feyenoord genadeloos toe kan slaan. Geef de Amsterdammers de ruimte om hun eigen spel te spelen en Tadić, Traoré en Labyad kunnen elke verdediging angstige momenten bezorgen.

Feyenoord, altijd vechtlustig en gevaarlijk

Het jonge team van Feyenoord, onder de bezielende leiding van de zeer ervaren Dick Advocaat, heeft dit seizoen successen gevierd, maar ook teleurstellingen moeten verwerken. De uitschakeling in de Europa League is hard aangekomen, zeker nu rivalen PSV en Ajax wél door mogen gaan met Europees voetbal. In de Eredivisie bezetten de Rotterdammers de derde plaats. Met 29 punten staan ze op vijf punten afstand van koploper Ajax en moeten ze PSV ook met vier punten verschil voor zich dulden. De derde plaats is niet solide en veilig. Immers, Vitesse bezet met een gelijk puntenaantal de vierde plaats, omdat het Rotterdamse doelsaldo toch net beter is. De aanval van Feyenoord boezemt veel tegenstanders ontzag in. Wanneer zowel Berghuis als Jørgensen in topvorm zijn, gaat er continu dreiging van ze uit. Van de onlangs aangetrokken Argentijnse spits Lucas Pratto wordt op aanvallend gebied ook veel verwacht. Als je kijkt naar de historie van de Klassieker, dan moeten we terug naar het seizoen 1983-1984 voor de grootste thuisoverwinning van de Ajacieden. Met 8-2 werd Feyenoord toen naar huis gestuurd. Wanneer Ajax thuis speelt, is Feyenoord meestal in het nadeel. Toch wisten ze de Amsterdammers maar liefst vier keer met 1-3 te verslaan, voor het laatst in 1986-1987. Bij de onderlinge duels is de rol van de twaalfde man vaak bijzonder groot. Het vaak uitzinnige publiek leeft naar de Klassieker toe en laat zich helemaal gaan. Uiteraard is dit niet het geval op 17 januari. Nodig een paar vrienden uit, hou anderhalve meter afstand van elkaar en bekijk Ajax - Feyenoord live vanuit je eigen huis. Trek je clubkleuren aan, zorg voor voldoende versnaperingen en geniet van de haarscherpe beelden van deze topwedstrijd via Online.nl.

Genieten van topvoetbal en andere sporten via Online.nl

Nu het nog even onmogelijk is om live bij sportwedstrijden aanwezig te zijn, kies jij voor de optie die het meest in de buurt van een authentieke stadion ervaring komt. Je neemt een abonnement bij Online.nl op Internet & TV of op Alles-in-1 (Internet, TV, Bellen). Je krijgt van ons een Basis zenderpakket met meer dan 80 zenders en de sportzenders ESPN, ESPN 2 en ESPN 3. Kun je een wedstrijd niet zien omdat je een belangrijke afspraak hebt? Dan neem je hem gewoon op in de cloud en bekijk je hem later. Ben je onderweg? Via de Online TV App bekijk je de wedstrijd van je keuze ook op je smartphone of tablet. Misschien is er tegelijkertijd met je spannende wedstrijd ook een programma waar je huisgenoten naar willen kijken. Geen enkel punt; je kunt via Online.nl op verschillende toestellen naar meerdere programma's kijken. Naast Eredivisievoetbal zie je ook live wedstrijden uit de Bundesliga, de Premier League en de Keuken Kampioen Divisie. Redenen genoeg om een abonnement te nemen?

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot