ADO-Ajax live kijken in je ‘thuisstadion’
Terug naar de blog

ADO-Ajax live kijken in je ‘thuisstadion’

03/12/2020 Sport

ADO-Ajax live kijken in haarscherpe beelden? Met een abonnement bij Online.nl kijk je ook op je tablet of smartphone.

Ieder jaar rond augustus gaat je voetbalhart sneller kloppen. Het nieuwe Eredivisie-seizoen begint en je zit helemaal klaar om je favoriete club aan te moedigen.

Natuurlijk heb je ook oog voor de prestaties van de voornaamste concurrenten. Ook beladen streekderby's en ontmoetingen waarbij rivaliteit een rol speelt, krijgen al je aandacht.

Een van de écht beladen wedstrijden is al sinds jaar en dag de ontmoeting tussen Ajax en ADO Den Haag. Heb je ADO Den Haag - Ajax wel eens live meegemaakt in het stadion? Dan weet je hoe fanatiek beide supportersschare zijn en hoe zinderend spannend de wedstrijd kan worden.

Natuurlijk is het dit jaar niet mogelijk om tussen het publiek te zitten. De coronamaatregelen houden je noodgedwongen thuis.

Denk nog eens terug aan de historie tussen beide clubs. Beide teams hebben elkaar al 96 keer in competitieverband ontmoet. Ajax is meestal de bovenliggende partij, zowel uit als thuis. Toch heeft ADO Ajax ooit met 2-0 verslagen, in de jaren 1960. In het seizoen 2018-2019 verloor ADO met maar liefst 1-5 van de Amsterdammers, tot nu toe de grootste thuisnederlaag.

Wil je op ADO-Ajax live kijken? Neem een abonnement op Alles-in-1 (Internet, TV en Bellen) of Internet & TV bij Online.nl. Download onze Canal Digitaal TV App en kijk de wedstrijd ook op je tablet of smartphone.

ADO Den Haag, ook gevaarlijk buiten het Haagse kwartiertje

Weet je waar de letters ADO voor staan? In 1905 werd de Haagse voetbalclub 'Alles Door Oefening' opgericht en tot ver in de 20ste eeuw was ADO dé club uit de Hofstad.

Na een fusie met Holland Sport veranderde de club van naam. FC Den Haag mocht dan wel de nieuwe aanduiding zijn, maar de naam ADO bleef in de volksmond bestaan.

Vanaf 1992 is de officiële naam ADO Den Haag. ADO is in zijn geschiedenis tweemaal landskampioen geweest, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ook hebben de Hagenezen tweemaal de KNVB-beker gewonnen en mochten ze ook proeven van Europees voetbal.

In de meeste Eredivisieseizoenen eindigt ADO in de middenmoot of iets daaronder. Het seizoen 2019-2020 liep voor de club met een sisser af. Ze zaten diep in de gevarenzone en degradatie richting de Keuken Kampioen Divisie dreigde realiteit te worden.

Toen sloeg het coronavirus toe. De competitie werd stilgelegd, waardoor er geen sprake was van degradatie of promotie. In het huidige seizoen vinden we ADO ook terug in de onderste regionen, met slechts één gewonnen wedstrijd en twee remises.

Het zal duidelijk zijn dat het team van Ruud Brood het hierbij niet laat zitten. Uiteraard missen ze nu de steun van de uiterst fanatieke supporters, die altijd hopen op de magische momenten van het beruchte Haagse kwartiertje. In dit slotoffensief heeft ADO al menig tegenstander op de knieën gekregen of een achterstand omgebogen naar een gelijkspel.

Wordt dit seizoen een zegetocht voor de Ajacieden?

Dat Ajax dit seizoen de voornaamste titelkandidaat is, zal niemand verbazen. Met slechts één verloren wedstrijd en voor de rest alleen maar overwinningen staan de Amsterdammers er het beste voor en voeren ze terecht de ranglijst aan

Met Vitesse, PSV en Feyenoord in het kielzog weet Ajax dat ze elke wedstrijd moeten winnen, om de concurrentie voor te blijven of verder op achterstand te zetten.

Momenteel draait de Amsterdamse machine uitstekend. In tien wedstrijden wisten ze maar liefst 42 keer te scoren, terwijl keeper André Onana slechts vijf keer de bal uit het net moest halen.

In de Champions League heeft de overwinning op Midtylland ervoor gezorgd dat ze in ieder geval Europees kunnen overwinteren. Voordat de Amsterdammers afreizen naar het Haagse Cars Jeans Stadion, moeten ze eerst nog de strijd aangaan met Atalanta.

Het relatief jonge team van Ajax raakt onder de bezielende leiding van routinier Tadić steeds beter op elkaar ingespeeld. De jongens van Ten Hag zullen moeten herstellen van de loodzware Europese ontmoetingen, maar het is te verwachten dat ze voldoende veerkracht tonen om de uitwedstrijd in Den Haag serieus aan te gaan.

Hoe spannend wordt het in het Cars Jeans Stadion?

Tijdens het beruchte Haagse kwartiertje lijkt het wel eens alsof de spelers van ADO vleugels krijgen. Door goed op conditie te trainen is het laatste kwartier van de wedstrijd inderdaad bijzonder geschikt om een vermoeide tegenstander te overrompelen.

Daarbij is de steun van het publiek wel cruciaal. Helaas zijn de tribunes op 20 december leeg en zullen de Hagenezen het met morele steun moeten doen.

Gezien de posities op de ranglijst en de prestaties in de voorgaande wedstrijden, valt toch te verwachten dat Ajax er met de overwinning vandoor gaat. Laten ze echter niet te vroeg gaan juichen. ADO Den Haag onderschatten, dat kun je beter niet doen.

Jij kunt daar getuige van zijn, als je via een abonnement bij Online.nl deze wedstrijd live bekijkt.

Live naar de Eredivisie kijken bij Online.nl

We twijfelen er niet aan. Op 20 december om 12.15 uur zit jij voorzien van een hapje en een drankje voor de buis. Live naar ADO-Ajax kijken doe je het beste via Online.nl.

Neem een abonnement op Internet & TV en je kunt alle Eredivisie wedstrijden op meerdere tv's volgen. Mochten je huisgenoten geen interesse hebben in topvoetbal, dan kijken ze op een tweede tv gewoon iets anders. Het Basis HD-pakket van Online.nl biedt ze immers met meer dan 80  zenders meer dan voldoende keuze. Ben je niet op tijd thuis om de wedstrijd te zien? Via de Canal Digitaal TV App bekijk je ADO-Ajax ook in haarscherpe beelden op je tablet of smartphone.

Chat

 • vandaag

 • Hoi! Welkom bij Online.nl🙂
 • Ben je al klant bij Online.nl of ben je ooit klant geweest?

 • Ja

  Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Om je zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, vragen wij je in te loggen met je Online.nl inloggegevens


  Loginnaam vergeten.
  Wachtwoord vergeten
  Ik ben nog geen klant

 • Ja

 • Nee, Ik wil klant worden bij Online.nl

 • Leuk dat je bij ons komt kijken!


Het geselecteerde bestandsformaat wordt niet ondersteund
Chatbot